Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de lamaie intr-un recipient la foc mediu. Se amesteca pana
Se amesteca 5 linguri de zahar, laptele, untul, scortisoara, nucsoara, cuisoarele si coaja de lamaie intr-un recipient la foc mediu. Se amesteca pana cand laptele este cald si untul este topit. Se toarna intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei. In acelasi timp, se combina apa calda cu restul de 1 lingura de zahar intr-un castron mic unde se toarna in ploaie drojdia de bere si se lasa pana se topeste, in jur de 10 de minute. Se bat ouale intregi, galbenusul de ou, drojdia de bere in laptele racit.
Intr-un alt castron, se amesteca sarea cu cele 3 1 / 3 cani de faina. Se adauga amestecul facut mai devreme si se framanta pana se formeaza un aluat lipicios. Se adauga visinele si fisticul. Se amesteca in continuare pana aluatul devine elastic. Daca aluatul este prea lipicios, se mai cerne faina peste el.
Se pune aluatul intr-o tava si se unge suprafata cu unt topit. Se acopera cu o folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cam 2 ore. Se mai framanta usor si se mai lasa 30 minute. Se separa in 4 parti egale. Se face fiecare parte de aluat ca o bila. Fiecare bila se mai imparte in 4 bucati si se puna la copt in forme de aproximativ 20-30 cm. Se acopera cu folie de plastic si se mai lasa sa creasca pana isi dubleza volumul, cam 30 minute.
Se pregateste cuptorul si se dau la copt la 180 grade.
Se ung chiflele cu ou. Se coc pana capata o culoare galbui maronie si apoi se lasa sa se raceasca.
Glazura se prepara astfel: se amesteca zaharul pudra cu laptele caldut pana se face o compozitie mai consistenta. Daca este prea tare se mai poate adauga lapte.
Se traseaza cate o cruce pe fiecare briosa si se servesc la temperatura camerei.
Alte retete recomandate:
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii