Pentru a prepara aceasta reteta de briose pentru un mic dejun frantuzesc sunt necesare urmatoarele ingrediente: scortisoara, nucsoara, faina, lapte, unt, zahar, ou, praf de copt, sare.
Cuptorul se incalzeste la 180 de grade; formele de briose se captusesc cu hartie de copt. Untul se bate spuma cu zaharul si cu oul.
Se adauga faina amestecata cu praful de copt, sarea si nucsoara alternativ cu laptele.
Se pune in forme 2/3 si se coace ~ 20-25 minute.
Se amesteca zaharul cu scortisoara.
Imediat dupa coacere, briosele se introduc in untul topit si apoi se dau prin zaharul cu scortisoara.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseReteta de fata provine din Georgia si este foarte cunoscuta in est. Se prepara rapid si la fel de rapid si se termina....
Vinete picante la borcan in stil georgianIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii