Cheesecake raw cu zmeura si piersici

Probabil ca partea cu raw din titlul acestei retete ii va face pe multi dintre voi sa nu o bage in seama, iar tehnic vorbind un cheesecake are branza, dar aceasta reteta de cheesecake pe care v-o propunem nu are.

Complexitate
redusa
Cheesecake raw cu zmeura si piersici

Ingrediente

  • Pentru baza:
  • 100g caju
  • 4lg sirop agave
  • 60ml ulei de cocos
  • 1lg extract de vanilie (sau semintele de la o pastaie)
  • 1lgurita sare de mare
  • 4lg suc de lamaie
  • Pentru crema:
  • 250g caju inmuiate in apa pt 2 ore
  • 80ml ulei de cocos
  • 230ml suc stors de lamaie
  • 2lg extract de vanilie
  • un varf de sare de mare
  • 180ml sirop agave
  • 4 piersici (facute piure)
  • zmeura pentru decor

Mod de preparare

Cheesecake-ul cu zmeura si piersici nu este din punct de vedere tehnic un cheesecake veritabil, neavand branza, dar sa nu uitam ca este o reteta raw. Daca vei alege sa il prepari pentru invitati si nu le vei spune ca este o reteta raw vegana, te asiguram ca nici nu isi vor da seama.

Marunteste caju-ul uscat intr-un blender pana cand devine fin, ca o faina. Adauga celelalte ingrediente pentru baza crocanta si mixeaza inca de cateva ori pana cand sunt bine omogenizate toate, dar nu atat de mult incat sa devina un amestec uleios.

Aranjeaza acest amestec intr-o forma detasabila (22cm) pana o acopera uniform si apasa bine. Da la frigider cat timp prepari crema.

Crema pentru cheesecake se prepara extrem de usor: doar adaugi toate ingredientele in blender si le mixezi pentru 2-3 minute pana cand se omogenizeaza si devine un amestec cremos.

Toarna crema astfel pregatita peste crusta crocanta si lasa la congelator o ora, dupa care transfera prajitura la frigider peste noapte.


Serveste cheesecake-ul (fara branza) cu zmeura si piersici rece, decorat cu zmeura proaspata si frunze de menta. Poti sa il stropesti si cu putina zeama de lamaie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Pariziene cu mere calite
Bucataras.RO

Pariziene cu mere calite

Habar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...

Pariziene cu mere calite
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise