Clafoutis cu capsuni este un desert frantuzesc delicios ce se prepara usor si rapid. Clafoutis cu capsuni poate fi servit chiar si la micul dejun, ori langa un ceai sau cafea.
Clafoutis este un desert francez, la care in mod traditional se folosesc cirese coapte, intr-o compozitie asemanatoare cu a unei tarte. Pentru ca imi place intotdeauna sa experimentez noi retete culinare, am incercata sa inlocuiesc ciresele cu capsuni.
Fiindca sezonul de capsuni si cirese este aproape pe final, puteti face clafoutis si cu alte fructe, cum ar fi piersici, afine si chiar caise. Fie ca faceti clafoutis cu cirese, capsuni sau alte fructe, doar textura va fi diferita.
Se amesteca ouale impreuna cu albusurile de ou, faina, vanilie, extract de migdale, lapte, sare si 1/3 cana de zahar intr-un blender, pana la omogenizare.
Se unge o forma de copt cu diametrul de aproximativ 23 cm sau tigaie de fonta cu ulei sau unt. Se toarna aluatul in vas si se da la copt, la 180 grade Celsius, pentru 10 minute, pana cand amestecul incepe sa prinda usor aurie.
Dupa acest timp, scoateti vasul din cuptor si asezati capsuni feliate deasupra, apoi distribuiti restul de zahar. Dati la cuptor pentru inca 20-30 minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centrul prajiturii iese curata.
La compozitia obtinuta mai sus, puteti adauga si un pic de iaurt grecesc (1/2 cana) amestecat cu o lingura de miere, 1/2 lingurita de vanilie si coaja de lamaie.
Seriviti clafoutis cu capsuni dimineata, alaturi de o cana de ceai sau cafea.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNu prea suntem adeptii acestui fel de carne care, se stie, are si grasime dar am zis sa incerc si asa ceva si am ales sa o...
Ceafa de porc gatita la cuptorPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii