Prajituri

Reteta Foi cu crema de zahar ars

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
gherman_43428 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de co

ingrediente

Ingrediente pentru foi:
   4 linguri smantana
   150 gr. margarina
   1 plic praf de copt
   coaja rasa si zeama de la o lamaie
   150 gr. zahar pudra
   400 gr. faina
Ingrediente pentru crema:
   400 gr. zahar
   100 ml. cafea preparata
   1 pahar de lapte
   1/2 pahar de lapte
   3 linguri faina
   200 gr. unt
   2 linguri zahar pudra

mod de preparare

1. Pentru foi se freaca bine margarina cu zaharul pudra, se adauga smantana, coaja rasa si zeama de lamaie si la urma faina amestecata cu praful de copt.


2. Din aceasta compozitie va rezulta un aluat care se imparte in partu parti.


3. Din fiecare parte se intinde cite o foaie care se coace pe dosul unei tavi unse cu ulei si tapetata cu faina.


CREMA se prepara astfel:


1. Intr-o cratita cu fundul dublu se arde caramel cele 400 gr. de zahar, se stinge cu cafeaua preparata si paharul de lapte.


2. Separat, din trei linguri de faina si 1/2 pahar lapte se prepara o maia care se adauga la caramel. Se mai fierbe putin pana ce compozitia se ingroasa ca o smantana. Se raceste.


3. Dupa racire, la crema caramel se adauga 200 gr unt frecat spuma cu 2 linguri de zahar pudra.


4. Se mixeaza bine crema sa nu ramana cocoloase si sa devina fina.


Cu aceasta crema se umplu foile.


5. Deasupra prajiturii se pune glazura Dr.Otker caramel sau se poate prepara o glazura din 100 gr. ciocolata topita, putin racita si amestecata cu 50 gr. unt topit.
Incearca si Prajitura cu clementine
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu crema de zahar ars" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite