Galuste cu caise este un desert foarte apreciat indeosebi de copii. Se prepara usor si este delicios cu caise proaspete.
Caisele le spalam si le curatam de coaja. Le scoatem samburii dupa care le asezam pe o farfurie si le presaram cu putin zahar.
Intr o cratita punem pesmetul si nuca macinata si lasam sa se rumeneasca putin, pana cand pesmetul devine rumeniu.Luam oala de pe foc si adaugam zaharul.
Punem pe foc apa cu sare.
Cartofii se fierb, se curata de coaja si se lasa putin la scurs. Se piseaza cu furculita (eu am preferat mixerul), adaugam oul, apoi faina si framantam bine. Aluatul nu trebuie sa fie foarte tare.
Lucram repede cu aluatul pentru a nu se inmuia.Eu am rupt bucati din aluat(de marimea unui ou mare),l am intins in palma,apoi am pus caisa intreaga. ”Inchidem” caisa in aluat si o modelam in palme.Daca aluatul se lipeste de maini folositi putina faina.
Le punem apoi la fiert in apa care a dat in clocot si le lasam pana se ridica la suprafata (~10 minute)
Se scot si imediat se “tavalesc” prin amestecul de pesmet.
Galustele cu caise se servesc caldute sau reci.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii