Prajituri

Reteta Galuste cu prune si pesmet

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
MariaAntonie postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Supa de rosii cu galuste (reteta video)"
 
Galustele cu prune sau gombotii sunt un desert specific ardelenesc, dar oricine le poate face si savura alaturi de un pahar cu must proaspat stors.

ingrediente

   1 kg cartofi (de preferat noi)
   prunele( se lasa cu o ora inainte cu zahar)
   1 cana zahar
   1/2 cana gris
   1 cana faina
   putina sare
   200 g pesmet
   50 g unt
   2 oua

mod de preparare

Se fierb cartofii ca pentru piure. Cand s-au fiert se piseaza si se amesteca bine si apoi se adauga: ouale, zaharul, grisul si apoi faina. Se obtine o coca care se face sul pe o tava cu faina, apoi se imparte cu cutitul in mici bucatele care se intind in palma si apoi se pune in mijloc o pruna. Se fac mici galuste care se pun la fiert intr-o oala cu apa care da in clocot. Cand s-au ridicat deasupra galustile se mai lasa 5-6 minute la fiert. Separat intr-o cratita se incalzeste untul si se pune pesmetul si zahar. Galustele scoase din apa se dau apoi prin amestecul obtinut.

Pofta buna!


Galustele cu prune se pot servi alaturi de un pahar de must.

Incearca si Bezele cu frisca si ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune si pesmet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.