Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta
Cartofii se fierb in coaja, apoi se curata, se zdrobesc bine de tot si se amesteca cu faina. Aluatul este din acela mai lipicios si veti avea tendinta sa tot puneti faina, dar n-o faceti. Important este ca stratul de deasupra al aluatului sa fie tot timpul pudrat cu faina.
Aluatul obtinut eu il impart in patru, si din fiecare bucata intind pe rand cate o foaie pe care apoi o tai patratele, pun visine (sau prune) pe fiecare si le inchid dandu-le forma rotunda. Peste visine am mai adaugat zahar si cine doreste poate sa puna si scortisoara (asta merge mai bine la prune).
Din aluat eu mai fac si ceea ce se numeste "nudli", adica in loc sa umplu aluatul cu fructe, fac niste betisoare din aluat pe care le tai si le pun la fiert. Apoi se pun la fiert dar nu in apa care clocoteste ci doar fierbe incet. Dupa ce se ridica la suprafata le mai las 8-10 minute si apoi le scot. Pesmetul este preparat cum deja stiti, si le pudrez cu pesmet.
Dupa cum vedeti aluatul nu are zahar in el deloc. Ceea ce ii da dulceata este zaharul din pesmet. Daca credeti ca nu ati indulcit pesmetul indeajuns, puteti pune zahar peste el oricand; chiar si atunci cand l-ati pus deja peste gomboti.
Reteta Galuste cu visine (Gomboti si nudli) a fost propusa de BIJU
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeReţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.
Scovergi ardelenestiO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneEste o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.
Foi napolitana cu blat de nugaIdeea mi-a venit gandindu-ma la dleicioasele fasii de pui de la KFC. Au iesit dleicioase alaturi de un sos coctail.
Bastonase de pui crocante si aromateIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii