Prajituri

Reteta Maci cu vanilie

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gatire reteta 30m 
anca e. voicu postat de
Postat pe: 28-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Prajituri cu blat de ciocolata si alune, imbracate in crema de vanilie, decorate cu frisca, alune si capsuni.

ingrediente

20 portii

Pentru aluat:
   200 g unt sau margarină
   5 linguri zahăr
   5 ouă
   1 vârf linguriţă sare
   8 pătrăţele de ciocolată neagră
   50 g alune nesărate tocate
   7 linguri făină
   1 plic praf de copt
   1 linguriţă cacao
Pentru sirop:
   200 ml apă
   2 linguri zahăr
   1 lingură esenţă de vanilie
Pentru crema de vanilie:
   2 gălbenuşuri
   300 ml lapte
   4 linguri zahăr
   3 linguri făină
   1 lingură zahăr vanilat Bourbon
   100 g unt
   100 ml frişcă
Pentru decor:
   Câteva căpşuni
   200 ml frişcă lichidă
   alune nesărate tocate marunt.

mod de preparare

Pandişpanul: Topeşti ciocolata pe baie de aburi sau la chocolate fondue. Separat, baţi cu mixerul untul cu zahărul, adaugi treptat ouăle, un praf de sare, apoi torni încet ciocolata un pic racită şi alunele nesărate tocate mărunt. Adaugi făina, cacaua şi praful de copt şi, de aici, amesteci cu o spatulă, astfel încât compoziţia sa rămână aerată. Torni compoziţia rezultată într-o tavă cu hârtie de copt, dai la cuptorul preîncălzit, pentru 30 de minute, la foc mediu. Laşi la răcit.

Siropul: Prepari un sirop cu apa şi zahărul, laşi să fiarbă cam 5 minute, apoi dai de pe foc şi adaugi esenţă de vanilie. Laşi la răcit.

Crema de vanilie: Amesteci gălbenuşurile cu zahărul şi făina, cu un tel, torni peste ele în fir subţire laptele cald, nu fierbinte, apoi pui pe foc mic. Fierbi până se îngroaşă, amestecând mereu, ca să nu se lipească. Apoi dai de pe foc, adaugi untul, zahărul Bourbon, esenţă de vanilie şi amesteci bine. După ce s-a răcit crema, adaugă în ea şi frişcă lichidă bătută în prealabil şi mixează până obţii o cremă mai fină.

Decorul: Baţi frişca lichidă până devine cremoasă şi mătăsoasă. Toci mărunt alunele nesărate. Tai prăjitura în pătrate şi însiropezi.

Se obtin 20 de bucăţi. Dai fiecare prăjitură prin cremă de vanilie şi ornezi cu frişcă, alune si felii de căpşuni dispuse sub formă de floare. Dai la frigider până la servire.

Poftă Bună!

Incearca si Tarta cu lamaie si capsuni
Daca ti-a placut reteta noastra "Maci cu vanilie" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.