Este o placinta de sezon, usoara , gustoasa si rapida.
Din faina, apa, sare drojdie plus zahar se face o coca care se lasa la dospit (ca la paine) circa 30 minute.
Intre timp curatam prunele de samburi si le pudram cu zahar. Din aluat intindem 2 foi.
Intr-o tava dreptunghiulara punem prima foaie presaram grisul apoi punem prunele si pliem foaia de pe margini catre interior cat putem.
Deasupra punem a doua foaie o intepam cu furculita si ungem cu oul batut in prealabil.
Se coace cam 40-45 minute la foc potrivit.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiCatina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradImi era tare dor de niste peste, asa ca am facut o plachie de crap, buna de sa te lingi pe degete.
Plachie de crapIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii