O prajitura gustoasa, preferata atat de cei mici cat si de cei mari :)
Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.
Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu pana la incorporare. Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de spuma de albusuri, amestecam usor cu o lingura din lemn, apoi repetam procedura pana la incorporarea completa a albusurilor batute si a fainii.
Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana trece testul cu scobitoarea.
Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi scobim blatul, vezi foto. Curatam bananele de coaja si le asezam in blat. Pentru crema mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.
Peste banane punem crema, dam prajiturii forma de cupola, apoi presaram peste crema firimiturile obtinute prin scobirea blatului. Apasam usor cu palmele sa se lipeasca de crema, dam la rece pana in momentul servirii. Pofta buna!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii