Prajituri

Reteta culinara Pasca cu ciocolata

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
gabytza_gaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Pasca fara aluat (reteta video)"
 
Pasca cu ciocolata este o prajitura care nu trebuie facuta neaparat de Paste, ci se poate face cu usurinta in orice perioada a anului si oricand aveti pofta de ceva dulce.

ingrediente

Aluat:
   300 g faina
   2 linguri zahar
   1 lingura margarina
   1 ou
   jum de lingurita sare
   10 g drojdie
   umplutura
   600 g branza de vaci
   1 ciocolata
   3 linguri cacao
   1 lingura faina
   esenta de rom
   4 oua
   100 g zahar
   2 plicuri zahar vanilat
   300 g frisca

mod de preparare

Pregatim aluatul pentru pasca:




cernem faina facem in mijloc o gaura adaugam zaharul, margarina, sarea, oul si drojdia dizolvata cu putina apa calduta. Amestecam si incepem sa framantam adaugand treptat apa pana se formeaza o coca nelipicioasa. Dam la dospit 20 min.




Umplutura de ciocolata:




Batem albusurile spuma cu zaharul dupa care adaugam frisca. Branza de vaci o amestecam cu galbenusurile, esenta, zaharul vanilat, faina, cacao si rasturnam peste compozitia de albusuri. Amestecam bine si adaugam ciocolata topita.
Intindem intr-o tava (cu inel detasabil) tapetata cu hartie de copt aluatul si rasturnam umplutura peste el. Dam la cuptor la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea. Dupa dam la rece 1 ora,o scoatem din tava si putem servi.


Putem sa servim pasca cu ciocolata si cu cirese albe facute dulceata din Camara Bunatati din Natura.

Incearca si Flan de pere
Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite