Prajituri

Reteta Pelincutele lui Isus (Poalele Maicii Domnului)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru Pelincutele lui Isus (Sau Poalelel Maicii Domnului ) din coca de cozonac sau paine se fac pogacele subtirele, care se coc in ulei putin, la fel cum se fac clatitele.

ingrediente

   coca de cozonac sau paine
   ulei
   mirodenii
   o crema din nuca oparita
   sirop de zahar si
   coaja de lamaie rasa
   nuca macinata
   zahar pudra
   100 ml de apa
   250 g zahar
   300 g nuca macinata
   coaja de la o lamaie si
   un pachet de vanilie.

mod de preparare

Pentru Pelincutele lui Isus, din coca de cozonac sau paine se fac pogacele subtirele, care se coc in ulei putin, la fel cum se fac clatitele. Dupa aceea, se insiropeaza cu un sirop parfumat cu mirodenii, apoi le ungem cu o crema din nuca oparita cu sirop de zahar si coaja de lamaie rasa. Punem o foaie, nuca, foaie, nuca, foaie si deasupra adaugam nuca macinata, cu zahar pudra. 100 ml de apa si 250 g zahar se fierb timp de 5 minute, apoi adaugam 300 g nuca macinata, coaja de la o lamaie si un pachet de vanilie.


Pelincutele lui Isus sunt foarte bune si se servesc dupa ce s-au racit.

Incearca si Prajitura cu cirese si iaurt
Daca ti-a placut reteta noastra "Pelincutele lui Isus (Poalele Maicii Domnului)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.