Prajituri

Reteta Placinta cu iaurt

portii reteta 20 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 50m 
MEDIOTO59 postat de
Postat pe: 20-01-2016
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Placinta cu Dovleac (Reteta Video)"
 
O placinta cu foi super-fragede si cu o umplutura cremoasa, fina, aromata.

ingrediente

20 portii

   1 kg iaurt cu 10% grasime (eu am folosit Pilos)
   450 g faina
   180 unt la temperatura camerei
   140 g zahar
   2 oua
   140 g smantana
   un plic praf de copt
   un praf de sare
   7 oua
   275 g zahar pudra
   2 linguri gris
   2 pliculete zahar vanilat
   1 fiola esenta de rom
   un praf de sare
   zahar pentru pudrat
   un galbenus pentru uns placinta
   ulei pentru uns tava
Mai avem nevoie: Pentru aluat: Pentru umplutura:
   faina pentru infainat masa de lucru

mod de preparare

Taiem untul cubulete si mixam. Adaugam putin cate putin zaharul. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam smantana. Cernem faina si o amestecam cu praful de copt si sarea. Incorporam putin cate putin faina si framantam. Trebuie sa rezulte un aluat moale dar nelipicios. Punem aluatul pe masa infainata si il impartim in 3 bucati. Cu ajutorul sucitorului intindem 3 foi de aluat.

Umplutura:

Scurgem iaurtul de zer iar apoi il amestecam rand pe rand cu ouale,zaharul pudra,zaharul vanilat,esenta de rom, sarea si apoi cu grisul.

Amestecam cu ajutorul unei linguri de lemn. Obtinem o umplutura cremoasa si aromata. Ungem tava(32/22)cu ulei si o tapetam cu hartie de copt. Asezam o foaie de aluat pe fundul tavii, folosind sucitorul. Indepartam surplusul de aluat de pe marginile tavii. Impartim umplutura in doua .

Peste foaia de aluat punem o parte de umplutura si nivelam. Acoperim cu cea de-a doua foaie de aluat si indepartam surplusul de pe margini.

Turnam restul de umplutura si acoperim ce cea de-a treia foaie de aluat,indepartand surplusul de pe margini. Dam la cuptorul preincalzit ,la 180 grade timp de aproximativ 50 min. Cu 10 min inainte de a o scote din cuptor ungem placinta cu un galbenus bine batut. Cand placinta este frumos rumenita si bine facuta(facem testul scobitorii), o scoatem din cuptor si o lasam sa se raceasca in tava. Pudram placinta si apoio taiem.

Va invit sa serviti!

Incearca si Eclere cu ciocolata - Reteta video
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu iaurt" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.