Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit de sare, ½ lingurita d
Se face un aluat din ½ kg faina, 250g margarina, 1 galbenus de ou, 6 linguri de zahar, 1 lingura de otet, 1 varf de cutit de sare, ½ lingurita de praf de copt si 200ml smantana. Se imparte in doua. Jumatate se intinde si se pune in tava cu hartie de copt/unsa si tapetata cu faina.
1 kg de mere rase/cuburi se dinstuie cu zahar dupa gust la foc mediu pana se moaie bine. Se adauga 1 lingura de gris. Dupa ce se ia de pe foc, se amesteca cu 1 albus batut tare. Merele se pun peste foaia din tava si se acopera cu o alta foaie intinsa din restul de aluat. Se coace si se presara cu zahar praf.
Se taie patratele.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeHranitor si dietetic!!!
Supa crema de legume si ardei coptO prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!
Prajitura cu piure de castaneIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii