Placinta cu mere aromata

Reteta de placinta cu mere se potriveste oricarui anotimp, este delicioasa, ti se topeste in gura, si este potrivita si pentru copii. Urmareste reteta si modul de preparare si bucura-te de gust!

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Placinta cu mere aromata

Ingrediente

  • Ingrediente pentru umplutura cu mere
  • 1 kg mere feliate
  • 1 lingura margarina
  • 2-3 linguri zahar
  • Ingrediente pentru aluatul de placinta:
  • 60 dkg faina
  • 25 dkg margarina
  • 3 galbenusuri
  • 1 dl smantana
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Coaja si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 pachet zahar vanilat
  • Albus de ou
  • Zahar pudra

Mod de preparare

Fierbem merele si margarina pana se evapora sucul, presaram cu zahar, amestecam si lasam la racit.

Pana se raceste preparam aluatul pentru placinta:

4

framantam faina cu margarina, zaharul, galbenusurile, smantana in care amestecam lingurita de bicarbonat de sodiu, zeama si coaja de la lamie , scortisoara si zaharul vanilat. Punem jumatate din aluat in tava, acoperim cu merele racite si restul aluatului. Intepam de-a lungul aluatului cu furculita, ungem cu albus de ou si coacem. Dupa racire presaram cu zahar pudra.


Dupa racire se presara cu zahar pudra si ne bucuram de placinta cu mere!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si  linte
3
Supe si ciorbe

Supa crema de legume si linte

supa crema pentru zile reci

Supa crema de legume si linte
Ciorba de vacuta
4
Ciorbe

Ciorba de vacuta

O reteta care merge foarte bine la masa de pranz intr-o toamna tarzie si racoroasa

Ciorba de vacuta
Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
5
Preparate sarate

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf

Astazi am pregatit o reteta super simpla de placinte pufoase la tigaie, cu umplutura delicioasa de telemea, branza de burduf...

Aperitiv placinte la tigaie cu telemea si branza de burduf
Parteneri
Aperitiv saleuri cu cascaval
Bucataras.RO

Aperitiv saleuri cu cascaval

Foarte ușor de făcut și bune oricând și oricum... Din ingredientele de mai jos mi-au ieșit 80 de saleuri.

Aperitiv saleuri cu cascaval
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!