Placinta de dovleac 100 la suta facuta in casa.
Pentru aluat:
Se iau 2 oua se bat cu mixerul, se adauga 100 grame zahar, un plic de praf de copt si 7 linguri de ulei plus 2 linguri de faina si se mixeaza.
Separat se pune faina intr-un vas cu drojdie si un praf de sare se adauga apa si se framanta apoi se mai adauga si maiaua mixata si iar se framanta pana se obtine un aluat care se pune o jumatate de ora la dospit.
Umplutura:
Se ia dovleacul se taie mai mic, se curata de coaja, se da pe razatoare, se adauga coaja de lamaie si untul si 100 grame zahar, se caleste.
Se taie in 2 portii aluatul, se fac doua foi se intind pe tava tapetata cu faina intre ele se pune dovleacul, se da la cuptor tava pentru 45 minute.
Se scoate tava se taie placintele si se pudreaza cu restul de zahar.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăAceasta este cea mai simpla dintre retetele de aperitive. Daca vrem sa preparam cascaval la capac, avem nevoie de unt si...
Cascaval la capac simpluSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii