Prajituri

Reteta Prajitura After Eight

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 50m 
adritu0707 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mere Rase (Reteta Video)"
 
>
Prajitura After Eight este o prajitura de casa absolut delicioasa, o reteta de prajitura cu crema cu aroma de menta, ca si celebrele ciocolatele ce-i dau numele.

ingrediente

blat :
   4 oua
   8 linguri zahar
   1 lingura miere
   1 plic zahar vanilat
   2 linguri cacao
   2 linguri faina
   2 linguri gris
   1 lingurita praf de copt
   3 linguri lapte
   8 linguri ulei.
    
crema:
   250 ml frisca lichida
   2 linguri sirop concentrat de menta
   2 linguri lichior de menta.
    
glazura:
   150 g ciocolata cu lapte
   100 g unt
   1 lingura apa
   2 linguri ulei .
    
decor:
   100 g ciocolata cu lapte
   50 g unt
   2 linguri frisca lichida .
    
sirop:
   2 linguri sirop de menta
   2 linguri lichior de menta
   100 ml apa.

mod de preparare

blatul: 
- se bat bine galbenusurile cu zaharul si cand aceasta compozitie devine pufoasa se adauga si mierea, pe urma si celelalte ingrediente iar la final se incorporeaza usor, albusurile batute spuma cu un praf de sare.
- se tapeteaza o tava cu hartie de copt; se toarna aluatul; se coace in cuptorul preincalzit, timp de 20-25 minute.
- blatul copt, se scoate din tava si se lasa sa se raceasca.



 



crema:
- se mixeaza frisca lichida, pana isi dubleaza volumul; se adauga siropul si lichiorul de menta si se amesteca.



 



glazura:
- se pun intr-un vas, pe foc, untul, apa, uleiul si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata maruntita, amestecand pana la topirea completa. Glazura se lasa sa ajunga la temperatura camerei.



 



glazura pentru decor:
- se pun intr-un vas, pe foc, untul si frisca lichida si se lasa pana se topeste untul. Se da deoparte si se incorporeaza ciocolata, amestecand pana la topirea completa.



 



sirop:
- se amesteca apa cu siropul si lichiorul de menta si se incalzesc usor.


Asamblarea:
Se aseaza blatul pe platou, se insiropeaza; se intinde jumatate din crema si jumatate din prima glazura ; se da la rece pana se intareste glazura. Se adauga restul de crema si restul de glazura si se da din nou la frigider. Cand s-a intarit si cel de-al doilea strat de glazura, se scoate prajitura, se taie in cuburi cu ajutorul unui cutit trecut prin apa fierbinte, apoi se decoreaza cu glazura pentru decor.


Prajitura After Eight se serveste portionata.

Incearca si Prajitura cu dulceata de prune
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura After Eight" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.