Prajitura Alba ca zapada este o prajitura cu foi, fina, cu crema delicata de lamaie. Invata sa prepari aceasta prajitura din reteta in imagini, pas cu pas.
Pentru prajitura Alba ca Zapada cu crema, se face un aluat din 250 g faina, 80 g unt, 1 ou, 2 linguri de zahar si o lingura de amoniac dizolvat in 2 linguri de lapte, aluat care se imparte in trei foi care se coc pe dosul tavii.
Crema - 1 pahar de lapte cu un praf de vanilie se pun la fiert. Din 3 linguri de faina si alt pahar de lapte se face o crema, care se toarna peste laptele fiert, apoi amestecam pana se ingroasa, dupa care dam la rece.
Separat, batem 200 g unt cu 200 g zahar spuma, dupa care amestecam amandoua cremele si umplem foile care se lasa pana a doua zi.
Prajitura Alba ca Zapada cu crema se serveste a doua zi, presarata cu zahar pudra.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiNu stiam cum sa-i zic asa ca am numit-o minunata, ca tot sunt bucataras minunat.... am facut eu niste combinatii care imi...
Prajitura MinunataIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii