Prajituri

Reteta culinara Prajitura Albina cu foi de pandispan

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:10m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Desteapta (Reteta Video)"
 
Prajitura Albina este un desert indragit. Are foi fragede, crema fina de gris si miere, si gem acrisor care sa o completeze. Nu sunt adepta foilor de miere, asa ca eu prepar Albina cu foi de pandispan.

ingrediente

Ingrediente foi de pandispan:
   250g zahar pudra
   8 oua medii
   250g faina alba
Ingrediente crema de gris:
   250ml lapte
   1 zahar vanilat
   180g zahar (brun pentru o aroma deosebita)
   1 lingura de miere (cu varf)
   200g unt
Aditional:
   gem acrisor
   zahar pudra

mod de preparare

Pentru foile de pandispan:




1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade, unge si tapeteaza cu faina 2 forme rotunde de tort de 22 de cm.




2. Pune zaharul si ouale intr-un bol termorezistent si aseaza intr-un vas pe aburi. Mixeazal-e cu mixerul pana cand este fierbinte, ia vasul de pe aburi si mai mixeaza inca 10 minute pana isi dubleaza volumul.




3. Topeste untul pana devine auriu si incorporeaza-l in timp ce mixezi in compozitia de oua. Adauga apoi faina cernuta si amesteca usor, dar nu prea mult. Daca vei amesteca prea mult pandispanul nu va creste corespunzator.




4. Imparte compozitia in cele doua tavi si lasa-le la cuptor pentru 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cel mai bine e sa pregatiti foile de pandispan cu o zi inainte, va fi mai usor de lucrat cu ele.




5. Taie pandispanul in doua (vei avea 4 bucati).




Pentru crema de gris:




1. Pune laptele intr-o oala cu fundul gros impreuna cu mierea si zaharul.




2. Cand laptele da in clocot adauga si grisul, in ploaie, amestecand constant (cu telul in forma de para), pana cand compozitia se ingroasa bine. Ia apoi de pe foc, lasa deoparte, amestecand din cand in cand, pana cand ajunge la temperatura camerei.




3. Adauga apoi untul taiat bucatele si zaharul vanilat (recomand extract natural de vanilie in loc), mixeaza bine pana cand obtii o crema pufoasa si omogena.




Asamblare:




foaie-crema-foaie-gem-foaie-crema-foaie, iar deasupra se presara zahar pudra.




Este si mai buna a doua zi.


Prajitura Albina cu foi de pandispan este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru sarbatori si pentru cei incepatori in bucatarie.

Incearca si Prajitura cu revent
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Albina cu foi de pandispan" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite