Retete de pasti

Reteta culinara Prajitura cu cafea si crema mascarpone

portii reteta 12 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 19-04-2017
Adaugă în cartea de bucate
O prajitura foarte gustoasa si aratoasa, zic eu. Foile sunt foarte bune si nu trebuie intinse cu sucitorul si nici coapte pe dosul tavii. Se coc in tava, normal, si se toarna. O sa va para ca sunt foarte subtiri, dar trebuie sa tinem cont ca au in compozitie bicarbonat si vor creste. Este o prajitura perfecta pentru sarbatori.

ingrediente

12 portii

   Foi
   300 gr zahar
   200 gr unt
   400 gr faina
   2 linguri cacao
   3 oua
   praf de sare
   3 linguri miere albine
   150 ml lapte
   1 lingurita bicarbonat de sodiu
Crema:
   250 gr mascarpone
   200 ml frisca
   semintele de la o pastaie vanilie
   zahar daca folositi smantana de frisca neindulcita
   Glazura
   200 gr ciocolata amaruie
   50 ml lapte
   Pt insiropat
   50 ml cafea

mod de preparare

Punem intr-o oala mica, laptele impreuna cu zaharul si cafeaua, pe foc mic, sa se incalzeasca (sa nu fiarba ). Oprim focul si adaugam untul, mierea. Amestecam pana se topeste de tot untul, mierea si zaharul.
Faina o amestecam separat cu cacaua si bicarbonatul de sodiu.
Ouale le batem usor, cu un praf de sare.
Peste faina, adaugam laptele cu ingredientele dizolvate si ouale si omogenizam.
Eu am folosit o tava mica, adica de 20 x 25 cm si de aceea am facut 4 foi. Daca folositi tava mai mare, o sa va iasa doar 3.
Impartim aluatul in mod egal, in 3 sau patru.
Pe tava tapetata cu hartie de copt, turnam o parte din compozitie si nivelam.
Dam tava in cuptorul incins, la 180 grade C, pentru 15 minute.
Procedam la fel cu restul aluatului.
Este un aluat lichid, deci se toarna in tava si se niveleaza cu o lingura sau cu o spatula.
Lasam foile sa se raceasca.
Frisca (eu am folosit smantana pentru frisca ), am batut-o impreuna cu mascarponele, semintele de la o pastaie de vanilie si zahar (dupa gust, eu am pus 3 linguri).
Cand foile au fost reci am inceput sa asamblez prajiturica.
Prima foaie o asezam pe un platou si o insiropam cu cafea.
Creama trebuie sa o impartim egal intre foi, deci, daca aveti 3 foi, trebuie 2 parti de crema, daca aveti 4 foi atunci trebuie sa impartiti crema in 3.
Peste foaia insiropata, punem un strat de crema. Venim si asezam foaia a doua, o insiropam, intindem crema. Procedam la fel, pana terminam.
Deasupra facem o glazura din 200 gr ciocolata topita cu 50 ml lapte. Nivelam glazura si punem prajitura la frigider .

Incearca si Stufat de miel cu verdeata
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu cafea si crema mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Retete de pasti

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite