Prajituri

Reteta Prajitura cu ciocolata

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu morcovi (reteta video)"
 
Prajitura cu ciocolata este o reteta de prajituri foarte gustoasa. Pentru a pregati aceasta reteta ai nevoie de unt, ciocolata, lapte, faina plus alte cateva ingrediente.

ingrediente

Blat:
   5 oua
   2 albusuri
   120 ml lapte
   50 ml ulei
   150 g zahar
   150 g faina
   30 g cacao neagra
   10 g praf de copt
   Vanilie
Crema:
   250 g unt
   150 g ciocolata neagra
   100 g ciocolata cu lapte
   150 g crema de alune(finetti/nutella)
   100 ml frisca
Glazura:
   120 g ciocolata neagra
   50 g unt
   50 ml frisca lichida/lapte
Decor:
   zmeura/capsune
   ciocolata alba
   bombonele ciocolata

mod de preparare

Se incinge cuptorul la 180 grade C.
Ouale se separa.Intr-un vas se bat spuma tare,cu un praf de sare,cele 7 albusuri.Se lasa deoparte.Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin cremoase,apoi se adauga laptele si uleiul si se omogenizeaza bine.Intr-un castron se cerne faina, cacaua si praful de copt si se amesteca bine.Amestecul uscat se pune peste cel umed si se omogenizeaza. Compozitia rezultata se toarna peste albusuri si se amesteca cu grija, de la margine spre interior.Trebuie sa se omogenizeze foarte bine, dar sa nu se lase spuma. O tava dreptunghiulara(30x22) se tapeteaza cu hartie de copt si se toarna compozitia.Tava se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 minute, la foc mediu.Se lasa la racit, in cuptor,cu usa intre-deschisa.Se scoate din tava si se taie in 3 pe orizontala.

Crema:
Ciocolata se rupe bucati si se topeste la bain-marie.Untul moale se mixeaza cu zaharul pudra pana devine cremos.Peste unt se toarna crema de alune si ciocolata topita si se omogenizeaza foarte bine.Dupa omogenizare se toarna in fir subtire frisca lichida,fara sa ne oprim din mixat.

Asamblare:
Pe un platou dreptunghiular se aseaza prima foaie de blat (cea care a fost deasupra),1/2 din cantitatea de crema,apoi foaia din mijloc,restul de crema si ultima foaie. Prajitura se lasa la frigider cel putin 3 ore.
Dupa racire se taie prajitura pe lungime,in jumatate,apoi fiecare jumatate in felii pe latime.

Glazura:
Ciocolata rupta bucati se pune la bain-marie impreuna cu frisca lichida si unt pana se topeste.Se lasa sa se racoreasca.
Peste fiecare felie se toarna glazura lichida si se lasa sa se prelinga pe margini.


Se decoreaza cu zmeura/capsune, ciocolata alba si bombonele de ciocolata.
Alte retete recomandate:

Incearca si Domino
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.