Prajituri

Reteta Prajitura cu ciocolata, frisca si batoane

complexitate reteta Ridicata 
preparare reteta 1h:30m 
andreea-georgiana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu afine (Reteta Video)"
 
Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza.

ingrediente

Blat(3 foi):
   6 oua
   6 linguri de zahar
   6 linguri faina
   3 linguri ulei(unt topit)
   3-4 linguri cacao
   10 g praf de copt
Crema ganche:
   200 g ciocolata neagra(milka)
   250 ml frisca lichida(eu folosesc meggle pentru ca este foarte buna in comparatie cu hulala
   care aici am folosit-o pt ca mai aveam in cutie
   dar nu o recomand deloc)
Crema de frisca cu mars:
   200 ml frisca
   5 g gelatina
   3 batoane mars
   50 g ciocolata rasa
Glazura:
   100 g ciocolata
   2 linguri lapte
   1 lingura unt
Sirop:
   150 ml apa
   100 g zahar
   rom

mod de preparare

Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase. Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara(aprox22/33), tapetata cu hartie de copt,pana trec testul scobitorii. Se scot din tava si se lasa la racit.








Crema ganche:200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata (dar nu trebuie sa fiarba).Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h. Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema.50 ml frisca se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in crema de ciocolata. Se da la frigider.





Crema de frisca cu mars:gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca.Se lasa 10 min la hidratat. Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie. Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina. Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa. Se da la frgider.





Siropul:apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste.Cand s-a racorit putin se pune romul.





Asamblare: pe un platou/tava se pune una din foi,se insiropeaza foarte putin, se intinde crema ganche, se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza la fel de putin, se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.


Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte. Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura: ciocolata se amesteca cu laptele si untul si se pune pe bain marie pana este complet topita.Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform.
Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona. Am decorat cu bombonele de ciocolata.


Alte retete recomandate:


Prajitura cu mere
Incearca si Prajitura cu budinca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata, frisca si batoane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.