Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza.
Pentru cele trei foi de blat se se mixeaza ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Se adauga untul topit si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu fraful de copt si cacao si se amesteca bine avand grija sa nu se formeze cocoloase. Aluatul se imparte in 3 parti egale si se coc 3 foi intr-o tava dreptunghiulara(aprox22/33), tapetata cu hartie de copt,pana trec testul scobitorii. Se scot din tava si se lasa la racit.
Crema ganche:200 ml frisca se amesteca cu 200 g ciocolata si se pun pe foc mic pana se topeste ciocolata (dar nu trebuie sa fiarba).Ciocolata topita se transfera intr-un alt vas si se da la frigider 2-3 h. Dupa acest timp se mixeaza pana se transforma intr-o crema.50 ml frisca se bat spuma tare si se incorporeaza cu grija in crema de ciocolata. Se da la frigider.
Crema de frisca cu mars:gelatina se pune intr-o ceasca si se pune peste ea 2 linguri de apa si se amesteca.Se lasa 10 min la hidratat. Frisca se bate spuma tare si pestea ea se adauga in fir subtire gelatina dizolvata cateva secunde la microunde sau pe bain marie. Se mixeaza pana se incorporeaza gelatina. Batoanele mars se taie cubulete si se amesteca cu frisca batuta si ciocolata rasa. Se da la frgider.
Siropul:apa si zaharul se fierb pana ce acesta se topeste.Cand s-a racorit putin se pune romul.
Asamblare: pe un platou/tava se pune una din foi,se insiropeaza foarte putin, se intinde crema ganche, se acopera cu cea de-a doua foaie de blat,se insiropeaza la fel de putin, se intinde crema de frisca avand grija sa fie peste tot cubulete de mars si se acopera cu ultima foaie insiropata.
Se lasa la frigider 2-3 h sau peste noapte. Dupa ce s-au intarit cremele se prepara glazura: ciocolata se amesteca cu laptele si untul si se pune pe bain marie pana este complet topita.Cand s-a racorit se toarna peste prajitura in strat uniform.
Se da la rece pana se intareste glazura,apoi se poate proportiona. Am decorat cu bombonele de ciocolata.
Alte retete recomandate:
Prajitura cu mere
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...
Suc antiraceala prin presare la rece la KuvingsSiropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...
Sirop din muguri de bradBriose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afineCand au trecut habar nu am, dar ne-am trezit cu ditamai flacaul...La multi ani, Cristian ! Sa-ti fie viata presarata cu...
Desert tort Leone 22Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii