Aceasta reteta de prajitura cu crema de ananas este fina, delicata, iar daca alegeti sa o preparati intr-o forma de inima e perfecta pentru Valentine's de exemplu, sau pur si simplu pentru cineva drag.
Incepem cu prepararea blatului:
Se freaca untul cu zaharul, zaharul vanilat si galbenusurile pana obtinem un amestec cremos, si zaharul nu se mai simte. Albusurile se bat bine cu un praf de sare, si se adauga la amestecul de galbenusuri. Faina amestacata cu cocosul si cu praful de copt o adaugam tot cate putin. Amestecam bine dupa care turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 30 de minute.
Prepararea cremei de ananas:
Curatam ananasul, taiem bucatele peste care punem zaharul. Bagam mixerul batz de 2-3 ori in ananas, si-l dam la fiert (foc iute) impreuna cu 2 felii de lamaie, vreo 10 minute. Indepartam lamaia, lasam la racit si luam 3-4 linguri deoparte. Restul de ananas ramas il amestecam cu quark-ul.
Gelatina hidratata o amestecam in cele 3-4 linguri de ananas ramas incalzit, adaugam putin din amestecul de quark (pentru omogenizare), dupa care adaugam toata gelatina in amestecul de branza.
Blatul prajiturii il taiem in doua dupa ce s-a racit, umplem cu crema - dar pastram cateva linguri pentru decor.
Dam la rece si prajitura si crema ramasa, ca sa se aseze. Apoi intindem restul de crema pe margini, "imbracam" in fulgi de migdale, pudram cu zahar si decoram cu ce fructe dorim (zmeura si menta in cazul meu).
Reteta de prajitura cu crema de ananas a fost propusa de Maya pe forum culinar.
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaa) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolataFeijoada este o reteta de tocata de carne de vita cu fasole boabe, mancarea nationala a Braziliei. Este o tocana delicioasa...
Feijoada - tocana braziliana cu fasoleCiorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAm ajuns sa fac acest tort ca de mult sta la favorite, reteta este a Timeei si este atat de bun, bezeaua de nuca face totul....
Tort cu bezea de nuca si cafeaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii