Prajituri

Reteta Prajitura cu fistic

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu Mere Rase (Reteta Video)"
 
>
Prajitura cu fistic este un dulce care se face rapid, este delicios si se consuma la fel de repede. Aceasta reteta de prajitura este foarte aspectuoasa, potrivita pentru orice sarbatoare.

ingrediente

Ingrediente foi:
   3 oua
   8 linguri zahar
   2 linguri miere
   3 linguri ulei
   1 lingura bicarbonat stins
   faina cat cuprinde
   colorant verde
Ingrediente crema:
   3 galbenusuri
   170 gr zahar
   4 linguri amidon
   500 ml lapte
   200 gr fistic
   4 linguri zahar pudra
   200 gr unt
   esenta de vanilie
   esenta de fistic
Ingrediente glazura:
   100 gr ciocolata alba
   50 ml frisca lichida
   colorant verde

mod de preparare

Mod de preparare foi:



Se amesteca toate ingredientele in ordinea data si se framanta un aluat nelipicios si elastic.
Se taie in 4 parti egale.
Masuram dosul unei tavi,dupa care decupam 4 bucati de hartie de copt pe care intindem aluatul. Coacem pe rand foile cca8 min.



Mod de preparare crema:



Laptele cu un cubulet de unt si esenta de vanilie se pune la incalzit.
Adaugam amidonul. Laptele incalzit se adauga in fir subtire peste compozitia de galbenusuri. Amestecul se transfera in craticioara
Galbenusurile le amestecam cu zaharul.Peste amestec adaugam 3 lg din lapte. se pune pe foc amestecand continuu pana se ingroasa.
Fisticul se macina fin.
Se adauga la budinca fierbinte.
Se amesteca bine si se adauga esenta de fistic si 1 vf de scobitoare de colorant verde.
Untul se amesteca cu zaharul pudra pana ajunge la o consistenta spumoasa.
Se adauga amestecul cu fistic lingura cu lingura amestecand energic ,dar cu grija.
Montam prajitura astfel:foaie-crema,foaie-crema,foaie-crema,foaie.



Mod de preparare glazura:



Ciocolata se rupe bucatele si se pune pe baie de abur cu frisca si colorantul pana se topeste.
Se pune peste prajitura si se lasa la rece 20 min inainte de portionare.

p.s:
prajitura se lasa la rece minim 12 ore inainte de a se taia.


Prajitura cu fistic se serveste rece, alaturi de o cafea aromata.



Reteta de prajitura cu fistic a fost propusa pe forumul Culinar.ro de raducristina.

Incearca si Prajitura cu dovleac (ludaie)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fistic" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.