Prajitura cu foi de bulion si crema fina de gris se combina perfect cu gemul acrisor de caise. Iti voi arata pas cu pas cum fac eu acest desert!
Mai intai prepara aluatul pentru foi. Mixeaza zaharul brun cu uleiul pentru 5 minute. Adauga sucul de rosii, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si apoi pune faina, putin cate putin.
Framanta cu mana aluatul pana devine ferm si nelipicios. Poti sa mai presari cate putina faina daca mai este nevoie
Pune-l in folie de plastic si lasa-l la frigider 30 de minute
Intre timp prepara crema. Pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adauga grisul, putin cate putin, amestecand cu un tel, ca sa nu se formeze cocoloase
Opreste focul, adauga untul taiat cubulete si amesteca bine pana se topeste
La final, pune coaja rasa de lamaie si portocala si extractul de vanilie. Lasa crema sa se raceasca la temperatura camerei, acoperita cu o folie de plastic, ca sa nu se formeze crusta.
Scoate aluatul din frigider si imparte-l in patru. Intinde cate o foaie subtire, dreptunghiulara de 25x30 cm si pune-o pe fundul tavii unse cu putin ulei. Inteap-o cu furculita din loc in loc, ca sa creasca uniform
Desprinde foile usor, cu o spatula si lasa-le sa se raceasca pe un prosop curat
Tapeteaza in interior cu hartie de copt tava pe care ai copt foile si monteaza prajitura: pune o foaie, intinde jumatate din crema de gris, a doua foaie, urmata de gemul de caise, a treia foaie, restul de crema de gris si ultima foaie de prajitura
Inveleste prajitura in folie de plastic si pune deasupra un tocator de lemn, ca sa se preseze putin. Ai grija sa nu pui o greutate prea mare, sa nu strivesti prajitura! Pune tava la frigider cel putin 8 ore sau mai bine peste noapte. Astfel, foile se vor inmuia bine si prajitura va fi usor de taiat. Portioneaz-o in cuburi si pudreaz-o cu zahar inainte de servire
Prajitura va fi si mai frageda dupa 2 zile, merita incercata!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii