Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Este o prajitura cu gust de sarbatoare, aroma de ciocolata si portocala este cu adevarat un deliciu!

Portii
8
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu foi de bulion si 2 creme

Ingrediente

  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 10 linguri ulei
  • 2 linguri bulion diluat cu 10 linguri de apa
  • 6 linguri zahar brun
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • faina cat cuprinde (aprox.500g)
  • Pentru crema:
  • 800 ml lapte
  • 8 linguri amidon de porumb
  • 8 linguri zahar brun
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • 50g ciocolata neagra
  • coaja si zeama de la 1 portocala
  • 200g unt/margarina
  • zahar pudra

Mod de preparare

Pentru foi: Intr-un bol diluam bulionul cu apa, apoi adaugam uleiul, zaharul si amestecam bine pana ce zaharul se dizolva. Pe urma adaugam si faina cu bocarbonatul stins cu zeama de lamaie si framantam un aluat care sa nu se mai lipeasca de maini si usor de intins. Impartim aluatul in 3 parti egale si le intindem in foi de marime 28 (verticala) si 33 orizontala; ne ajutam de hartie de copt pentru ca foile sa nu se rupa. Coacem foile la cuptor cca. 8-10 minute fiecare sau in functie de cuptorul fiecaruia.

Pentru crema: Punem intr-un ibric amidonul de porumb, zaharul si lapte putin cate putin pentru a nu forma cocoloase. Punem ibricul pe aragaz si amestecam cu un tel mereu pana ce crema se ingroasa, adaugam zeama se lamaie si amestecam pana omogenizam bine totul. Dam crema deoparte si o impartim in 2 parti egale. Intr-o parte punem ciocolata neagra si 100 g unt, iar in cealalta parte punem coaja si zeama de la o portocala si 100 g unt. Amestecam bine cremele pana la omogenizare.

Pentru ansamblare: Pe un carton asezam folie de plastic si punem prima foaie, apoi crema de ciocolata, a doua foaie, crema de portocala si la sfarsit ultima foaie; invelim prajitura in folie de plastic, iar deasupra asezam inca o bucata de carton si bagam prajitura la frigider pana a doua zi, este de preferat sa punem cateva greutati deasupra pentru a se presa bine foile.

Cand o servim, presaram deasupra zahar pudra!

Tips-uri:

1. Amidonul de porumb il puteti inlocui cu faina!

2. Zaharul brun il puteti inlocui cu zaharul alb, dar cu 1-2 linguri mai putin deoarece este mai dulce!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Clafoutis cu capsuni

Clafoutis cu capsuni

Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...

Clafoutis cu capsuni
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara

Aș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...

Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavara
Cele mai apreciate rețete
Drob Pascal
1
Retete de Pasti

Drob Pascal

Anul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...

Drob Pascal
Chiftele cu piept de pui si ciuperci
2
Aperitive cu carne

Chiftele cu piept de pui si ciuperci

Reteta mea preferata de chiftelute.

Chiftele cu piept de pui si ciuperci
Pasca poloneza clasica
3
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
4
Prajituri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie

Pentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilie
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Carne de porc in sos de ceapa
Bucataras.RO

Carne de porc in sos de ceapa

Buna de te lingi pe degete!

Carne de porc in sos de ceapa
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Gustos.RO

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure
Negresa - irezistibil de gustoasa
ReteteCulinare.RO

Negresa - irezistibil de gustoasa

O imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...

Negresa - irezistibil de gustoasa
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci. citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola