Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de sarbatoare, in primul rand pentru ca lista de ingrediente e lunga :).

Timp pregatire
200 minute
Complexitate
ridicata
Prajitura cu foi de zahar ars

Ingrediente

  • Pentru foile de zahar ars:
  • * 2 galbenusuri
  • * 300 g zahar
  • * 180 ml ulei
  • * 180 ml lapte
  • * 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • * faina cat cuprinde
  • Crema de vanilie:
  • * 500 ml lapte
  • * 180 g zahar
  • * 200 g unt
  • * 100 g ciocolata alba
  • * 3-4 linguri amidon
  • * 1 pastaie de vanilie (esenta de vanilie)
  • Crema cu gem de prune si nuci:
  • * 500 g gem de prune cu nuci
  • * 150 ml frisca lichida
  • * 100 g ciocolata neagra
  • Pentru decor:
  • * 100 g ciocolata neagra
  • * 100 ml frisca lichida

Mod de preparare

Preparare foi:
Galbenusurile se mixeaza cu 150 g zahar si apoi adaugam uleiul.
Cantitatea de zahar ramasa se caramelizeaza si se stinge cu 180 ml lapte.
Dupa ce s-a topit caramelul in lapte se adauga bicarbonatul de sodiu,se lasa cateva minute sa se raceasca si se
pune peste galbenusuri.
Se adauga faina pana cand obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini.
Aluatul obtinut se imparte in 3 parti egale.
Din fiecare parte intindem o foaie care se coace pe dosul tavii(unsa cu putin unt si tapetat cu faina) in cuptorul
preincalzit la 180 grade timp de 15 minute.

Preparare crema de vanilie:
Intr-un vas se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul si pastaia de vanilie despicata.
Se adauga amidonul si se amesteca energic ca sa nu se formeze cocoloase.
Dam de pe foc si adaugam ciocolata alba rasa.
La sfarsit incorporam untul la temperatura camerei amestecand foarte bine compozitia.
Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

Preparare crema cu gem de prune si nuci:
Ciocolata se topeste pe baie de aburi si se lasa cateva minute sa se raceasca.
Intr-un bol mixam frisca impreuna cu ciocolata topita.
Adaugam gemul de prune si nuci amestecand foarte bine.
Crema obtinuta se lasa la frigider aproximativ 2 ore.

Asamblare prajitura:
Pe un platou asezam prima foaie apoi crema de prune si nuci, a doua foaie, crema de vanilie,si ultima foaie.
Deasupra intindem un strat subtire de frisca si decoram cu ciocolata rasa si modele de zahar caramelizat.
Dam la frigider pentru cateva ore, apoi se taie dupa preferinte.
Pofta buna!


Prajitura cu foi de zahar ars poate fi pregatita pentru orice ocazie festiva sau sarbatoare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Salata de cartofi
Bucataras.RO

Salata de cartofi

O rețetă din ciclul nimic nu se aruncă, totul se transformă. Mereu rămân câteva oușoare colorate, după...

Salata de cartofi
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola