Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Se pastreaza
mod de preparare
Se amesteca zaharul cu albusurile. Daca se folosesc mere(13-14 mere potrivite) se curata de coaja, se rad si se amesteca cu scortisoara. Se pastreaza intr-un vas pina cind este gata compozitia. Cind se pun in compozitie se storc un pic.
Daca se folosesc visine, se curata de simburi; daca se folosesc caise, se taie felii.
Galbenusurile cu uleiul, praful vanilat si un virf de sare, se amesteca separat.
Se amesteca apoi albusurile batute spuma, cu galbenusurile si se incorporeaza faina.
Se unge tava cu unt, se asaza un strat de compozitie, fructele si apoi inca un strat de compozitie. Se introduce la cuptor 30-40 minute, pina se rumeneste un pic.
Bezeaua se prepara din patru albusuri si 280 de grame de zahar; se bat foarte bine albusurile cu mixerul, iar apoi se continua 5-6 minute pe baie de abur. Dupa ce se dau jos se mai bat putin. Dupa ce prajitura este aproape gata, se scoate din cuptor si se intinde un strat de bezea deasupra. Se introduce inca 5 minute in cuptor, se scoate si se orneaza dupa dorinta. Se introduce la cuptor din nou 5 minute.
Incearca si Prajitura cabana (casuta)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe si bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Incearca alte reţete cu:
toate—
urmărește-ne
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe