Untul, zaharul pudra, faina, alunele si praful de sare se mixeaza. Apoi se intinde cu mana prin presare intr-o tava (cca 35/20 cm) si se da la cuptor
Untul, zaharul pudra, faina, alunele si praful de sare se mixeaza. Apoi se intinde cu mana prin presare intr-o tava (cca 35/20 cm) si se da la cuptor la 220 grade pentru 15-16 min.
In acest timp se pune zaharul tos cu coaja si zeama de lamai, faina si ouale. Aceasta compozitie se toarna peste blatul precedent rumenit si se repune 15-16 min la cuptor. La scoaterea definitiva din cuptor se pudreaza cu zahar pudra, se raceste si se taie in patratele.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii