1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom 2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb" 3.
1. Korinthehle (stafidele) se inmoaie in rom
2. Ouale se „divorteaza" in „galben" si „alb"
3. În cazul in care avem caise proaspete se spale, se taie in jumatati; Cele din compot se scurg de zeama si se stropesc cu zeama de lamaie
4. Untul se pune intr-un castron si se freaca cu zaharul, coaja de lamaie si sarea
5. Galbenusurile se adauga treptat
6. Se bate bine pana arata cremos; Facem proba cu degetul daca se mai simte zaharul
7. Se adauga macul, korinthele (stafidele) si migdalele (nucile); Se incorporeaza cu o paleta
8. Albusurile se bat teapane
9. Faceti proba cu castronul rasturnat daca sta acolo linistite si nu curg sunt gata
10. Cam acum a venit timpul sa incalzim cuptorul-electric 180 grade, ventilator (umluft) 160 grade, gaz-2; Se incorporeaza foarte usor cu o paleta o parte din albus apoi o parte din faina (pe care am amestecat-o inainte cu amidonul si praful de copt si am cernut-o) pana se termina compozitia
11. Doamnele caise fac o baie in pesmetul de biscuiti si se aseaza frumos in tava, se baga la bronzat in cuptor pentru un timp de cca 35 minute
12. Se lasa la racit, in acest timp se amesteca taria de fructe (sau zeama de la compot) cu gemul de caise se incalzeste putin si daca gemul are fructe in el se piureaza intr-o sita
13. „Prajitura fiind bronzata o ungem cu crema"- adica cu gemul de caise, apoi se pudreaza dupa gust
Pofta buna!
Reteta propusa de Camila
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatLaurențiu-Ionel de când a ”aterizat” în casa Zmelior, nu are odihnă;) Așa că acum l-am supus la noi teste;) Se pare...
Fasole verde cu ciocănele de pui la MulticookerIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii