pentru retete de primavara! Un jeleu plin de culoare si aroma merelor prinse in el!un deliciu!!!
Albususrile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul pana se intaresc,galbenusurile se freaca cu uleiul apoi se incorporeaza in albusurile mixate,se omogenizeaza amestecul apoi se incorporeaza si faina. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt cca 20 minute,la foc potrivit.Se desprinde de pe hartie,se lasa sa se raceasca apoi se taie in 2 bucati egale. Merele galbene curatate de coaja se taie in cubulete mici si apoi se dau in clocot la foc domol cu zaharul si apa ,cca.20 minute.Se scurge 200 ml de sirop pentru jeleu si se lasa sa se raceasca. Se spala merele rosii,se sterg si se taie in doua,se curata de sanburi si cotor apoi se feliaza cu tot cu coaja apoi se calesc in untul incins cateva secunde,se scot pe o farfurie si se la asa se raceasca. Se aseaza primul blat intr-o tava(eu pun si o forma dretunghiulara cu margini reglabile)apoi turnam merele cubulete impreuna cu sucul obtinut prin fierbere in care am adaugat gelatina deshidratat in 100 ml apa rece si apoi topitala bain marin,se aseaza a 2 bucata de blat,deasupra lui se aranjeaza feliile de mar rosu trase in unt,sub forma de solzi ,pe toata suprafata prajiturii si la urma se prepara jeleul conform instructiunilor de pe plicul de tort gelle impreuna cu siropul oprit si se toarna fierbinte deasupra feliilor de mar.Se da prajitura la rece cel putin 3 ore,de preferat de seara pana dimineata apoi se poate taia in forma dorita.Este un desert usor insiropat si foarte racoros ,plin de vitamine. Pofta buna!
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseCiorbita simpla de dovlecei este o reteta de ciorba potrivita in zilele de post. Ciorba cu multe legume este usoara,...
Ciorbita simpla de dovleceiCine-a zis ca trebuie sa renunti la carne doar pentru ca-i cald afara?
Rulada cu spanac si rosii uscate la slow cooker Crock-Pot 5,7 L Hinged LidIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii