Prajituri

Reteta Prajitura cu spuma

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
mugescu_32768 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blat: Se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga galbensurile si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Apoi se pune faina pana ce aluatul capata cons

ingrediente

   Blat: 250 gr. unt
   2 linguri ulei
   200 gr. zahar
   praf de copt
   sare
   coaja de lamaie
   6 galbenusuri
   faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat putin mai moale ca cel de paine. Umplutura: gem de caise (sau altceva) 6 albusuri
   200 gr. nuca macinata
   50 gr. zahar

mod de preparare

Blat: Se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga galbensurile si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Apoi se pune faina pana ce aluatul capata consistenta. Se intinde intr-o tava si se da la cuptor 10 min. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura: Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul pt formarea bezelei. Apoi se adauga nucile si se amesteca uncet cu o lingura de jos in sus.

Blatul - dupa cele 10 min de stat in cuptor - se scoate si se unge cu gem. Deasupra se pune spuma si se da din nou la cuptor pentru inca aproximativ 20 min. - pana ce spuma capata o culoare aurie.

POFTA BUNA!
Incearca si Prajitura cu mere (reteta video)
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite