Prajituri

Reteta Prajitura cu spuma

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
mugescu_32768 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Blat: Se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga galbensurile si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Apoi se pune faina pana ce aluatul capata cons

ingrediente

   Blat: 250 gr. unt
   2 linguri ulei
   200 gr. zahar
   praf de copt
   sare
   coaja de lamaie
   6 galbenusuri
   faina cat cuprinde pentru a iesi un aluat putin mai moale ca cel de paine. Umplutura: gem de caise (sau altceva) 6 albusuri
   200 gr. nuca macinata
   50 gr. zahar

mod de preparare

Blat: Se spumeaza untul cu zaharul. Se adauga galbensurile si celelalte ingrediente si se omogenizeaza. Apoi se pune faina pana ce aluatul capata consistenta. Se intinde intr-o tava si se da la cuptor 10 min. Intre timp se prepara umplutura.

Umplutura: Se bat albusurile spuma cu putina sare. Cand s-au intarit se adauga zaharul pt formarea bezelei. Apoi se adauga nucile si se amesteca uncet cu o lingura de jos in sus.

Blatul - dupa cele 10 min de stat in cuptor - se scoate si se unge cu gem. Deasupra se pune spuma si se da din nou la cuptor pentru inca aproximativ 20 min. - pana ce spuma capata o culoare aurie.

POFTA BUNA!
Incearca si Prajitura cu branza dulce si budinca
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu spuma" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 48 %
269.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.