Prajitura cu struguri

Prajitura cu struguri este o reteta de prajitura de casa foarte aspectuoasa si delicioasa, cu crema fina de branza.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu struguri

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate 5 oua
  • 5 linguri de faina
  • 5 linguri de zahar
  • esenta
  • un praf de sare
  • umplutura:
  • 500 g branza proaspata de vaci
  • 200 g smantana
  • 100 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • boabe de struguri Kis-Mis(fara samburi)
  • un plic de gelatina alimentara
  • decor:
  • o ciorchina de struguri Kis-mis
  • 200 g zahar
  • 200 ml apa
  • un plic Tort-Gelle transparent

Mod de preparare

1. Se prepara blaturile ,fiecare separat, amestecand albusurile cu un praf de sare apoi cu zaharul, pana se intareste ca o bezea ,dupa care adaugam galbenusurile zdrobite, esenta(dupa preferinta) si faina cernuta. Se coc in tavi tapetetate cu hartie de copt, fiecare cate 20 de minute.

2. Se prepara umplutura amestecand branza de vaci cu smantana si zaharul pudra, mixand la viteza mare, pana obtinem un amestec pufos in care adaugam geletina intai hidratata in apa rece, apoi topita la bain marie(conform indicatiilor de pe plic).

3. Intr-o tava mai inalta de dimensiunea blaturilor se pune primul blat apoi se toarna crema de branzica peste care presaram boabe de struguri spalate si scurse bine, api se vine cu al 2 lea blat deasupra si se preseaza usor cu mana.

4. Se spala strugurele bine, se lasa sa se scurga apoi brobonim boabele fara codite si le punem intr-o craticioara cu fund mai gros, adaugam zaharul si jumatate de apa. Lasam sa fiarba cca 10 minute spumand incontinuu cu o lingura apoi adaugam si apa ramasa, lasam sa mai clocoteasca un pic apoi oprim focul. Scurgem cu grija siropul fierbinte si il lasam un pic la racit apoi adaugam Tort-Gelleul si il dam intr-un clocot pe aragaz.
Turnam jeleu de struguri deasupra prajiturii si imprastiem uniform, pe toata suprafata boabele de struguri si dam la rece o ora, apoi se poate taia in forma dorita.
Pofta buna!
Am ales;
http://shabbychicshop.ro/katie-alice/124-farfurie-plata-roz-katie-alice.html


Prajitura cu struguri se serveste de la rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Carnati de porc cu cartofi taranesti
2
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
3
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
4
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
5
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Parteneri
Snitel parizian din piept de pui
Bucataras.RO

Snitel parizian din piept de pui

Nu inventăm apa caldă! E doar o rețetă bună pentru un picnic reușit, pentru pus la pachet sau chiar pentru un fel...

Snitel parizian din piept de pui
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola