Eu am folosit piersici din compot, dar merge foarte si cu cirese, mere din compot, ananas, visine, dupa gustul fiecaruia.
Cuptorul il porniti la 175°C.
Se pune pe foc 500ml lapte, 100gr zahar si 2 plicuri zahar vanilat. Se ia de pe foc si se adauga circa 150gr gris apoi se lasa sa stea 5 minute dupa care se adauga 60gr unt. Se adauga 100gr nuca/alune/migdale (ce aveti) macinata, coaja rasa de la o lamaie si la sfarsit adaugati 3 galbenusuri. Cele 3 albusuri ramase se bat spuma si se adauga la gris. Ungeti cu unt o forma de copt si turnati compozitia apoi presarati cu fructe. Se coace circa 30-45 minute la 175°C, dar mai bine va uitati la ea intre timp sa nu se arda.
Prajitura de gris cu fructe se poate servi calda, cu o cupa de inghetata de vanilie pe deasupra sau rece, cu zahar vanilat pudrat pe toata suprafata.
Reteta de prajitura de gris cu fructe a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Bianca-21.
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe