Prajituri

Reteta Prajitura din albusuri (fina si racoroasa)

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura cu foi cu bulion"
 
Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bat

ingrediente

   8 albusuri
   300 gr zahar
   150 gr unt
   150 gr faina
   coaja rasa de la 1 lime sau lamaie
   1 vanilie
   1 praf de copt
Glazura:
   1 albus
   100 gr zahar pudra
   coaja de la 1 lime (lamaie)
   zeama de la lime ( lamaie)

mod de preparare

Se freaca untul cu vanilia si coaja de lamaie (lime) pana la o consistenta cremoasa.


Albusurile se bat spuma, apoi se adauga zaharul treptat si se bate in continuare.


Se adauga untul frecat peste albusuri si se incorporeaza usor.


Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si cernuta si se amesteca din nou usor.


Compozitia se pune in tava tapetata cu hartie de copt sau margarina + faina si se coace la foc mediu pana la testul cu scobitoarea.


se lasa sa se raceasca.





Se pune zaharul peste albus si se amesteca energic cu o lingura de lemn


Se adauga coaja de lime (lamaie).


Apoi zeama de la lime (lamaie).


Se pune glazura peste prajitura.


Se portioneaza prajitura si se lasa sa intre glazura printre bucatile formate. Se lasa sa absoarba blatul glazura, apoi se seveste.
Pofta buna!





Reteta Prajitura din albusuri (fina si racoroasa) a fost propusa de claudia-andi pe forum culinar.ro





Alte retete cu lamaie gasiti aici:


Tarta cu lamaie,


Prajitura cu biscuiti, lamaie si nuca,


Chec cu lamaie
Incearca si Prajitura Pozsony
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura din albusuri (fina si racoroasa)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.