Prajituri

Reteta Prajitura fanta

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
ady postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura desteapta cu ciocolata"
 
prajitura fanta este o prajitura de casa delicioasa cu branza, cu jeleu racoritor cu aroma sucului de portocale ce-i da si numele.

ingrediente

Blat:
   6 oua
   6 linguri zahar
   100 ml ulei
   4 linguri faina
   2 linguri cacao
   1 praf de copt
   1 praf de sare
   esenta de rom
Crema:
   200 g unt
   600 g branza de vaci
   150 g zahar pudra
   esenta de vanilie
Glazura:
   800 ml suc fanta
   4 linguri zahar
   1 plicuri budinca de vanilie

mod de preparare

Blatul:

-ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam treptat uleiul (ca la maioneza), amestecam usor, dupa care adaugam faina amestecata cu cacao, praful de copt, praful de sare si adaugam treptat in compozitia de ou. Adaugam si esenta si omogenizam.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.

Crema:

-untul la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana se topeste, adaugam branza de vaci si esenta, mixam bine pana devine o crema pufoasa.

Glazura:

-prafurile de budinca le amestecam cu zaharul si putin suc. Restul de suc il punem la fiert si cand incepe sa fiarba adaugam amestecul de budinca,amestecam continuu pana se ingroasa.

Asamblare:

-peste blatul rece intindem crema de branza si deasupra budinca de fanta, apoi dam la rece 2-3 ore.

http://shabbychicshop.ro/cosuri-paine/397-cos-paine-trandafiri-si-visiniu-cu-buline-albe.html


Prajitura Fanta o servim dupa ce s-a intarit glazura.

Incearca si Prajitura desteapta
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura fanta" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.