Prajitura fina

1. Se face o coca pe care o bagam la frigider cam o ora (se poate intinde si imediat). 2. Se amesteca toate ingredientele pentru crema (in afara de un

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura fina

Ingrediente

  • 3 FOI:375 gr faina
  • 150 gr unt
  • 2 lingurite mici amoniac(am pus una mica si rasa)
  • 6 linguri smantana
  • CREMA:1/2 litru lapte
  • 100 gr faina
  • 300 gr zahar
  • 200 gr unt: ciocolata alba topita pe baia de aburi cu 100 gr unt si 4 linguri de cacao frecate cu 100 grame unt

Mod de preparare

1. Se face o coca pe care o bagam la frigider cam o ora (se poate intinde si imediat).

2. Se amesteca toate ingredientele pentru crema (in afara de unt) si se pun pe foc mic pana se leaga. Eu inainte de a le pune pe foc le amestec cu mixerul ca sa nu am guguloaie in crema. Se pune la rece.

3. Scoatem coca din frig o impartim in trei si intindem 3 foi pe care le coacem la 180 grade pe fundul tavii timp de maxim 10 minute fiecare.

4. Scoatem crema de la rece o impartim in 2 si intr-una punem o ciocolata alba topita pe baia de aburisi 100 gr unt si in cealalta 4 linguri de cacao frecate cu 100 grame unt.

5. Asamblam foile (una cu crema alba si cealalta cu crema neagra) si deasupra punem ultima foaie pe care opudram cu zahar pudra.

6. Se taie cum vreti voi si se papa imediat daca va place mai crocanta sau mai asteptati cateva ore pana se mai inmoaie.
Pofta buna!

Reteta Prajitura fina a fost propusa de Laura_A pe forum culinar.ro

Alte retete cu crema de unt gasiti aici:

Prajitura cu crema de ciocolata,

Tort Dobos,

Albinita

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Scovergi ardelenesti
3
Gogosi

Scovergi ardelenesti

Reţeta de scovergi e foarte simplă şi ieftină, de post, fără ou şi fără lapte.

Scovergi ardelenesti
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Foi napolitana cu blat de nuga
5
Prajituri

Foi napolitana cu blat de nuga

Este o reteta mostenita de la bunica mea, prajitura preferata din copilaria mea.

Foi napolitana cu blat de nuga
Parteneri
Tort cu fructe uscate si turron
Bucataras.RO

Tort cu fructe uscate si turron

Tort cu fructe uscate si turron
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!