Prajituri

Reteta culinara Prajitura Frantuzeasca

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:30m 
DeliciousFlavours postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura marmorata cu foi si crema de cacao"
 
Prajitura Frantuzeasca este o prajitura pufoasa, cu fructe si crema delicioase, care poate fi servita atat la "ceaiul de la ora 5" cat si la orice fel de aniversare.

ingrediente

Ingrediente pentru foi:
   400 gr faina
   150 gr zahar
   150 gr unt/margarina
   1 praf de copt
   2 linguri cacao
   200 gr smantana
Ingrediente pentru umplutura:
   6 albusuri
   200 gr zahar
   150 gr cocos
Ingrediente pentru crema:
   400 ml lapte
   6 galbenusuri
   200 gr zahar
   4 linguri faina
   2 linguri amidon
   ½ pastaie vanilie
   250300 ml frisca
   1 pliculet intaritor frisca
   visine fara samburi
   nuca de cocos

mod de preparare

Intr-un vas se pune faina, peste care se adauga praful de copt, cacaoa, zaharul, untul sau margarina (la temperatura camerei), smantana si se framanta bine pana se obtine un aluat omogen. Se formeaza o bila care se imparte in 2 parti egale; se intind, pe rand, intre doua bucati de folie alimentara.
Se prepara umplutura astfel: se mixeaza albusurile cu un strop de sare iar cand acestea incep sa se intareasca se adauga zaharul. Se continua mixarea pana se obtine o spuma tare, dupa care se incorporeaza treptat, cu ajutorul unei spatule, nuca de cocos.




Se tapeteaza o tava cu hartie de copt si se aseaza prima foaie intinsa. Peste aluat se va intinde uniform umplutura, se vor aseza visinele, apoi se aseaza a doua foaie care se apasa usor pentru a nu se dezlipi dupa coacere si se da la cuptorul preincalzit circa 30-40 minute.




Pentru crema de vanilie se pun la fiert 300 ml lapte impreuna cu semintele de la pastaia de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si faina amestecata in prealabil cu amidonul. Se adauga treptat restul de lapte (100 ml) si se continua mixarea. Inainte ca laptele sa inceapa sa fiarba se toarna peste compozitia cu galbenusuri, se amesteca bine dupa care se pune toata cantitatea inapoi pe foc mic. Se amesteca continuu pana cand crema se ingroasa. Cand este gata se acopera toata suprafata cu folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet.
Se mixeaza frisca si in momentul in care incepe sa se intareasca se adauga intaritorul; se continua mixarea 2-3 minute.
In crema racita se incorporeaza treptat frisca batuta cu ajutorul unei spatule si se intinde peste prajitura racita.

Pofta buna! Sursa acestei retete este blogul culinar Delicious Flavours.


Se orneaza prajitura Frantuzeasca cu nuca de cocos si se lasa la rece cel putin cateva ore dupa care se poate portiona.

Incearca si Prajitura economica de mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Frantuzeasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite