Prajitura gratar cu piersici

Prajitura gratar cu piersici este o reteta de prajitura de casa cu fructe, foarte aspectuoasa si delicioasa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura gratar cu piersici

Ingrediente

  • Aluat :
  • 325g faina
  • 150g crema de branza( Philadelphia sau alt sortiment)
  • 1ou
  • 100ml lapte la temperatura camerei
  • 80ml ulei de floarea soarelui
  • 75g zahar
  • 1plic praf de copt
  • 1plic zahar vanilat
  • Crema:
  • 1budinca vanilie
  • 250ml lapte
  • 200ml smantana pentru frisca(se poate pun tot lapte)
  • 50g zahar
  • in plus:
  • 1compot 850g piersici sau 500g fructe proaspete zahar pudra

Mod de preparare

Se amesteca ingredientele pentru aluat cu robotul si coca rezultata se pune 30-40min la rece. O parte din lapte si smantana se pune la fiert impreuna cu zaharul. Se amesteca plicul de budinca cu restul laptelui(eu pentru ca nu am stiut cat de buna este budinca am pus 2 plicuri,dar merge si 1)si se fierbe. Compozitia se lasa putin sa se racoreasca.

Intr-o tava mica(30x30) se intinde 2/3 din aluat si se inteapa de mai multe ori cu furculita.se pune 5 min la cuptorul incalzit dinainte la 175grade. Se taie piersicile felii si se mai amesteca din cand in cand in budinca sa nu prinda pojghita. Se scoate tava cu aluatul din cuptor.

Se intinde deasupra budinca(trebuie sa fie calduta). Se pun feliile de piersici una langa alta. restul aluatului se pune fasii deasupra. Se mai tine 35min la 175grade. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar.


Pofta buna! Reteta Prajitura gratar cu piersici a fost propusa de s_tana pe forum culinar.ro

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata frantuzeasca de vanilie

Inghetata frantuzeasca de vanilie

O inghetata foarte buna!

Inghetata frantuzeasca de vanilie
Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Briose aperitiv cu legume si sunca presata

Perfecte printre aperitivele unei mese festive aceste brioșe aperitiv cu legume și șuncă presată, gustoase și aspectuoase!

Briose aperitiv cu legume si sunca presata
Sarmalute in foi de vita

Sarmalute in foi de vita

• spalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute• daca folositi

Sarmalute in foi de vita
Cele mai apreciate rețete
Sos Genovez
1
Sosuri cu legume

Sos Genovez

Sosul genovez poate fi servit la paste, peste. Verdeturile se pun in apa clocotita, se lasa pana se racesc, apoi se scurg si...

Sos Genovez
Reteta Punch de Halloween - Reteta video
2
Punch-uri

Reteta Punch de Halloween - Reteta video

Cu un punch cred ca este cea mai sigura si usoara varianta de a incepe o petrecere acasa, astazi voi prepara un Halloween...

Reteta Punch de Halloween - Reteta video
Sos de ciuperci
3
Sosuri cu legume

Sos de ciuperci

Se topesc 50g unt, se adauga faina si se amesteca pina absoarbe toata grasimea. Se stinge cu zeama de carne. Se lasa sa...

Sos de ciuperci
Punch cu lapte
4
Punch-uri

Punch cu lapte

Se topeste intr-o oala curata pe foc mic zahar cu apa. Se adauga romul, cognacul, iar cand e gata sa clocoteasca, laptele...

Punch cu lapte
Salata greceasca
5
Salate de legume

Salata greceasca

Am pregatit aceasta reteta in primavara cu legume de sezon, de aceea nu am folosit castraveti si ceapa rosie, ci ceapa verde...

Salata greceasca
Parteneri
Placinta crocodil (cu mere)
Bucataras.RO

Placinta crocodil (cu mere)

Pentru ca imi place sa-i fac surprize placute fetitei mele, m-am gandit sa incerc o prajitura in forma de crocodil. Va...

Placinta crocodil (cu mere)
Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Gustos.RO

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Inghetata cu Branza si Capsuni
ReteteCulinare.RO

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni