Prajituri

Reteta Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:40m 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura aromata"
 
>
Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.

ingrediente

Pentru blat:
   6 oua
   5 linguri lapte
   6 linguri zahar pudra
   3 linguri ulei
   150 gr faina
   35 gr cacao
   1 1/2 plic praf de copt
   o esenta de vanilie
Pentru crema:
   300 ml smantana pentru frisca (sau frisca lichida)
   250 gr mascarpone
   200 ml lapte
   2 galbenusuri
   9 linguri zahar pudra
   1 lingura amidon alimentar
   15 gr gelatina
   piersici (sau caise) din compot
Pentru insiropat blat:
   zeama de compot de piersici (caise)
Pentru glazura:
   150 gr ciocolata (50% cacao)
   100 ml frisca lichida sau smantana pentru frisca

mod de preparare

Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici este o prajitura delicioasa, ce combina perfect blatul de ciocolata cu fructe si mascarpone.




Blatul l-am confectionat rapid astfel: albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana ce se transforma intr-o crema dulce si spumoasa. Se adauga apoi laptele si ulei si se mixeaza putin. Apoi se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt. La final se adauga spuma de albusuri si se amesteca bine cu o lingura de lemn. Se da totul la cuptor cam pentru 20 minute (faceti testul cu scobitoarea) intr-o tava de 24/35 cm, tapetata cu foaie de copt. Blatul l-am lasat apoi la racit si l-am taiat in doua.

Crema:

Gelatina se pune la hidratat pentru 10 minute in 3-4 linguri de apa rece, dupa care se pune la topit (aveti grija sa nu fiarba!) pe baie de aburi.

Cele doua galbenusuri se mixeaza cu 5 linguri de zahar pudra (ca la blat) apoi se adauga amidonul. Se pune laptele caldut si se pune la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa la racit.

Branza mascarpone se freaca spuma cu 4 linguri zahar pudra si se pune in crema de oua cand aceasta este rece. Se mixeaza bine pentru omogenizare. Frisca lichida sau smantana pentru frisca se mixeaza pana se ingroasa si se intareste. Daca folositi smantana pentru frisca aveti grija sa nu o transformati in unt. Adaugati apoi in crema de oua si mascarpone. Piersicile se taie bucati si se adauga la final in crema.

Blatul se insiropeaza cu zeama de compot, se pune in tava se pune stratul de crema si deasupra cealalta parte de blat insiropat. Se da la frigider pentru 2 ore.

Pentru glazura am pus pe foc frisca lichida in care am rupt bucati potrivite de ciocolata. Am amestecat continuu pana ce ciocolata s-a topit, si putin peste. Am turnat fierbinte peste blatul asamblat. Se lasa apoi la racit.


Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici se serveste dupa ce a stat un timp la rece.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice Albinutza.

Incearca si Prajitura de catifea rosie
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Racoroasa cu mascarpone si piersici" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.