Prajitura rasturnata cu piersici

Prajitura rasturnata cu piersici se pregateste foarte usor, o puteti pregati si cu alt tip de fructe. Este pufoasa, cu multe fructe proaspete.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Prajitura rasturnata cu piersici

Ingrediente

  • 1 conserva de piersici ( cca. 400gr.) daca e posibil cu procentaj redus de zahar
  • 4 linguri de unt sau margarina
  • topit
  • impartit
  • 75ml. ( se masoara cu cana gradata) zahar maro
  • 1/4 lingurita praf de scortisoara
  • 1/8 lingurita de nucsoara macinata
  • 375ml.l ( tot cu cana gradata ) faina
  • 175ml. zahar
  • 3/4 lingurita praf de copt
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1/4 lingurita sare
  • 250ml. sana sau kefir cu 1% grasime
  • 1 ou
  • 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Se scurg piersicile dar se pastreaza 2 linguri de sirop, si se usuca cu un prosop curat de bucatarie .
Intr-un castron mic se amesteca zaharul maro, 1 lingura din untul topit, scortisoara, nucsoara si cele doua linguri de sirop pastrate.

Se toarna amestecul de mai sus intr-o forma de tort ( de preferinta cea cu peretii detasabili) ; urmeaza piersicile feliate, aranjate dupa preferinta, pe un singur rind.

Intr-un castron mare se amesteca ingredientele uscate ( faina , zahar, praf de copt , bicarbonat de sodiu si sare)
ingredientele "ude" ( sana, oul, vanilia si untul topit ) se amesteca in alt castron dupa care se adauga peste faina, praf de copt ,etc.

Se toarna amestecul obtinut peste piersici si se da la cuptorul incins in prealabil la 350 F (180C) pentru 30-35 min ( se inteapa cu o scobitoare si daca iese curata , e gata).

Se lasa cca. 10 min. la racit dupa care se rastoarna pe un platou (piersicile trebuie sa fie deasupra).

Mie imi place sa o servesc cu un " mot " se frisca deasupra.

Reteta de prajitura rasturnata cu piersici a fost propusa de Marci pe forum culinar.


Serviti prajitura rasturnata cu piersici dupa ce s-a racit, cu frisca proaspat batuta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Sos de mere cu smantana
1
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
2
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Gem de agrise
3
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Parteneri
Prajitura cu visine
Bucataras.RO

Prajitura cu visine

Din cauza de raceala in exces,a trebuit sa-mi fac de lucru si sa uit starea naspa pe care o am,plus ca trebuia sa execut...

Prajitura cu visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise