Prajitura rasturnata cu rubarba

Prajitura rasturnata cu rubarba face parte din seria retetelor de prajituri simple dar delicioase. Aroma acrisoara a rubarbei se potriveste de minune in deserturi delicioase.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura rasturnata cu rubarba

Ingrediente

  • Ingrediente pentru crusta:
  • 4 linguri unt
  • topit
  • 1/2 cana de faina
  • 1/4 cana de zahar
  • un varf cutit de sare
  • Ingrediente pentru aluat:
  • 180 g de unt (120 g + 60 g)
  • 2 oua mai mari
  • 1 cana de zahar pudra
  • 1 1/2 cani de faina
  • 1 1/2 lingurite praf de copt
  • un varf cutit de sare
  • coaja rasa de la portocala
  • 1 lingura de suc de portocale proaspat stors
  • 1 cana de smantana (18% grasime)
  • In plus:
  • 500 g rubarba
  • 3/4 cana de zahar

Mod de preparare

Este o prajitura rapida si suculenta, in care untul se completeaza perfect cu celelalte ingrediente, rezultand o prajitura cu rubarba foarte delicioasa. In plus, ingrediente la indemana oricui. In caz ca nu doriti sa folositi rubarba, o puteti inlocui cu alte fructe de sezon, cum ar fi capsuni sau chiar cirese.

Pentru a prepara crusta amestecam intr-un castron toate ingredientele si dam deoparte.

Intre timp, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cernuta impreuna cu praf de copt si sare. Intr-un alt recipient se amesteca 120 grame de unt cu zaharul, apoi se adauga coaja si sucul de portocale. Dupa ce obtineti un amestec omogen se pun si cele doua oua batute separat.

Incorporati la aceasta compozitie amestecul de faina si smantana.

Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.

Spalati rubarba sub jet de apa rece, apoi dati pe un prosop de bucatarie sa se zvante. Dupa aceea taiati in cubulete, amestecati cu zaharul si lasati timp de 2 minute.
Distribuiti compozitia pentru crusta pe baza formei si o apasati usor cu dosul unei linguri. Distribuiti si untul ramas (cele 60 de grame) taiat in cubulete, amestecul de rubarba si aluatul.

Dati la cuptor si coaceti timp de 60 de minute sau pana cand prinde o culoare aurie.

Dupa coacere, scoateti de la cuptor si lasati sa se raceasca in tava, desprindeti usor prajitura de pe marginea formei, apoi o rasturnati.

Daca doriti sa faceti o placinta cu rurbarba, cititi reteta aici.


Prajitura rasturnata cu rubarba se poate servi atat ca desert dupa mesa de pranz cat si dimineata la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai fierbinte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
1
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Pasca fara aluat (reteta video)
4
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
5
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Parteneri
Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc
Bucataras.RO

Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc

Iti garantez ca reteta Pulpa de pui umpluta va deveni foarte populara in familia ta, mai ales in randul copiilor. Incearc-o...

Pulpa de pui umpluta cu legume si carne tocata de porc
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola