Prajitura rasturnata cu rubarba face parte din seria retetelor de prajituri simple dar delicioase. Aroma acrisoara a rubarbei se potriveste de minune in deserturi delicioase.
Este o prajitura rapida si suculenta, in care untul se completeaza perfect cu celelalte ingrediente, rezultand o prajitura cu rubarba foarte delicioasa. In plus, ingrediente la indemana oricui. In caz ca nu doriti sa folositi rubarba, o puteti inlocui cu alte fructe de sezon, cum ar fi capsuni sau chiar cirese.
Pentru a prepara crusta amestecam intr-un castron toate ingredientele si dam deoparte.
Intre timp, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cernuta impreuna cu praf de copt si sare. Intr-un alt recipient se amesteca 120 grame de unt cu zaharul, apoi se adauga coaja si sucul de portocale. Dupa ce obtineti un amestec omogen se pun si cele doua oua batute separat.
Incorporati la aceasta compozitie amestecul de faina si smantana.
Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius.
Spalati rubarba sub jet de apa rece, apoi dati pe un prosop de bucatarie sa se zvante. Dupa aceea taiati in cubulete, amestecati cu zaharul si lasati timp de 2 minute.
Distribuiti compozitia pentru crusta pe baza formei si o apasati usor cu dosul unei linguri. Distribuiti si untul ramas (cele 60 de grame) taiat in cubulete, amestecul de rubarba si aluatul.
Dati la cuptor si coaceti timp de 60 de minute sau pana cand prinde o culoare aurie.
Dupa coacere, scoateti de la cuptor si lasati sa se raceasca in tava, desprindeti usor prajitura de pe marginea formei, apoi o rasturnati.
Daca doriti sa faceti o placinta cu rurbarba, cititi reteta aici.
Prajitura rasturnata cu rubarba se poate servi atat ca desert dupa mesa de pranz cat si dimineata la micul dejun, alaturi de o cana cu ceai fierbinte.
Deserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseImi plac foarte mult briosele...mi se par atat de dragute. Am pregatit unele cu afine de data aceasta, iar reteta am...
Briose cu afineO placinta cu dovlecei fina, care surprinde si satisface toate gusturile!
Placinta cu dovleceiGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseNectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...
Nectar de caiseDupă cum v-am obișnuit, eu gătesc în cantități mari, că doar acasă 3 zmei;) Așa că din legumele coapte în jar am...
Omletă cu legume coapte în jarIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minuteO salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasa
Comentarii