Prajituri

Reteta Prajitura rece

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra.

ingrediente

   600 g biscuiti pisati
   600 g nuca macinata
   600 g zahar pudra
   o lingura de cacao
   6 albusuri
Crema:
   6 galbenusuri
   600 g zahar
   o vanilie
   3 linguri de ness
   300 g unt si
   5 bucati de rahat

mod de preparare

Pentru prajitura rece se face un blat rece din 600 g biscuiti pisati, 600 g nuca macinata, 600 g zahar pudra, o lingura de cacao si 6 albusuri batute spuma. Totul se amesteca cu zeama de compot, iar amestecul se pune, cu mana, intre 2 foi de napolitana si se preseaza timp de 30 de minute.
Crema – 6 galbenusuri se bat spuma cu 600 g zahar, o vanilie si 3 linguri de ness. Totul se bate pe baie de aburi, iar cand este rece, se amesteca cu 300 g unt si 5 bucati de rahat taiat marunt. Peste napolitana presata, se toarna crema cu rahat, iar deasupra se aseaza o glazura rece.


Prajitura rece este un desert delicios si se serveste glazurata.

Incearca si Guguluf cu migdale si stafide
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rece" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.