Prajituri

Reteta Prajitura secuiasca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Dubrovnik postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Aluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg.
Se framanta pana totul este omogenizat. Al

ingrediente

Pentru aluat:
   210 gr de faina
   140 gr de unt
   70 g zahar
   1 ou
Pentru crema este nevoie de:
   210 g zahar
   4 galbenusuri
   210 gr de nuci
   jumatate de lamaie
   4 albusuri batute spuma
   marmelada

mod de preparare

Aluatul: Se freaca faina cu untul pana cand aceasta s sfarama, se pune zaharul si se adauga si 1 ou intreg.


Se framanta pana totul este omogenizat. Aluatul se intinde in tava astfel incat aluatul sa fie pe margine un deget ridicat.


Se unge aluatul cu un strat subtire de marmelada, peste care se pune crema.


Crema se prepara astfel: se freaca galbenusurile 10 minute si se sauga sucul de la lamaie si coaja de lamaie.


Se amesteca timp de 5 minute, dupa care se adauga esenta de rom si nucile, cu albusul batut spuma. Acesta crema se pune peste foaie si se pune la cuptor.
Se presara cu zahar.
Incearca si Ecler dietetic
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura secuiasca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.