Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu! Prajitura cu pe
Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu!
Perele se curata, se taie pe jumatate. Curatam casuta de samburi. Stropim perele cu zeama de lamaie si putina scortisoara. Punem zaharul la caramelizat. Daca il caramelizati in vas de Jena, cand nu e maroniu tare si mai are bucati albe, trageti vasul de pe foc, pentru ca se caramelizeaza mai departe. Se intinde caramelul pe peretii vasului, prin rotire. Intre timp m-am hotarat ca perele ar da mai bine felii, asa ca le-am aranjat pe margine. In mijloc am pus o banana feliata.
Blatul: Blatul poti sa-l faci si numai cu faina, daca nu ai maizena/amidon. Am batut albusurile spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si coaja de lamaie, dupa care le-am adaugat la albusuri. Faina am amestecat-o cu maizena si praful de copt. Am adaugat incet la oulale spuma, in timp ce mixam lejer.
O parte din aluat am amestecat cu cacao. Am turnat cele doua amestecuri, la intamplare si am dat vasul in cuptorul preincalzit la 170 gr C timp de 25 minute, dupa care am coborat temperatura la 160 gr C, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am mai lasat 15 minute. Dupa un minut, am rasturnat prajitura pe platou.
Sfaturi:
Zaharul se pune in functie de cat de dulci sunt perele.
Caramelul in functie de cat de mare e vasul in care faci (si nu uita de pere/dulci).
Se serveste rece-rece! Se poate decora cu frisca.
Alte retete cu pere gasiti aici:
Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere,
Tort simplu cu pere,
Tarta cu mere si pere
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii