Prajituri

Reteta Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Maya postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura rasturnata cu prune (Reteta Video)"
 
Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu!


Prajitura cu pe

ingrediente

   4 pere
   1 banana (faculattiv)
   5 oua
   3 linguri faina
   2 linguri maizena
Blat:
   85 g faina+maizena
   80 g zahar(5 linguri
   aproximativ)
   1 lingurita cacao
   5 g praf copt
   1 zahar vanilat
   zeama si coaja de lamaie
   scortisoara(fac.)
   100 g (5-7 linguri zahar
   aproximativ- pentru caramelizat)

mod de preparare

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu!



Prajitura cu pere si banane

Perele se curata, se taie pe jumatate. Curatam casuta de samburi. Stropim perele cu zeama de lamaie si putina scortisoara. Punem zaharul la caramelizat. Daca il caramelizati in vas de Jena, cand nu e maroniu tare si mai are bucati albe, trageti vasul de pe foc, pentru ca se caramelizeaza mai departe. Se intinde caramelul pe peretii vasului, prin rotire. Intre timp m-am hotarat ca perele ar da mai bine felii, asa ca le-am aranjat pe margine. In mijloc am pus o banana feliata.



Blatul: Blatul poti sa-l faci si numai cu faina, daca nu ai maizena/amidon. Am batut albusurile spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si coaja de lamaie, dupa care le-am adaugat la albusuri. Faina am amestecat-o cu maizena si praful de copt. Am adaugat incet la oulale spuma, in timp ce mixam lejer.

O parte din aluat am amestecat cu cacao. Am turnat cele doua amestecuri, la intamplare si am dat vasul in cuptorul preincalzit la 170 gr C timp de 25 minute, dupa care am coborat temperatura la 160 gr C, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am mai lasat 15 minute. Dupa un minut, am rasturnat prajitura pe platou.

Sfaturi:

Zaharul se pune in functie de cat de dulci sunt perele.

Caramelul in functie de cat de mare e vasul in care faci (si nu uita de pere/dulci).


Se serveste rece-rece! Se poate decora cu frisca.



Alte retete cu pere gasiti aici:

Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere,

Tort simplu cu pere,

Tarta cu mere si pere
Incearca si Prajitura cu struguri
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.