Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu! Prajitura cu pe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Prajitura tigrata, caramelizata cu pere si banane

Ingrediente

  • 4 pere
  • 1 banana (faculattiv)
  • 5 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri maizena
  • Blat:
  • 85 g faina+maizena
  • 80 g zahar(5 linguri
  • aproximativ)
  • 1 lingurita cacao
  • 5 g praf copt
  • 1 zahar vanilat
  • zeama si coaja de lamaie
  • scortisoara(fac.)
  • 100 g (5-7 linguri zahar
  • aproximativ- pentru caramelizat)

Mod de preparare

Va recomandam o prajitura perfecta. Este usor de pregatit si mai ales va incanta pe oricine serviti cu o felie. Un deliciu!

Prajitura cu pere si banane

3

Perele se curata, se taie pe jumatate. Curatam casuta de samburi. Stropim perele cu zeama de lamaie si putina scortisoara. Punem zaharul la caramelizat. Daca il caramelizati in vas de Jena, cand nu e maroniu tare si mai are bucati albe, trageti vasul de pe foc, pentru ca se caramelizeaza mai departe. Se intinde caramelul pe peretii vasului, prin rotire. Intre timp m-am hotarat ca perele ar da mai bine felii, asa ca le-am aranjat pe margine. In mijloc am pus o banana feliata.

Blatul: Blatul poti sa-l faci si numai cu faina, daca nu ai maizena/amidon. Am batut albusurile spuma. Galbenusurile le-am frecat cu zaharul si coaja de lamaie, dupa care le-am adaugat la albusuri. Faina am amestecat-o cu maizena si praful de copt. Am adaugat incet la oulale spuma, in timp ce mixam lejer.

O parte din aluat am amestecat cu cacao. Am turnat cele doua amestecuri, la intamplare si am dat vasul in cuptorul preincalzit la 170 gr C timp de 25 minute, dupa care am coborat temperatura la 160 gr C, am acoperit vasul cu folie de aluminiu si am mai lasat 15 minute. Dupa un minut, am rasturnat prajitura pe platou.

Sfaturi:

Zaharul se pune in functie de cat de dulci sunt perele.

Caramelul in functie de cat de mare e vasul in care faci (si nu uita de pere/dulci).


Se serveste rece-rece! Se poate decora cu frisca.

Alte retete cu pere gasiti aici:

Prajitura cu aluat dospit, smantana si pere,

Tort simplu cu pere,

Tarta cu mere si pere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Briose cu afine
2
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Carnati de porc cu cartofi taranesti
4
Mancaruri cu carne

Carnati de porc cu cartofi taranesti

Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!

Carnati de porc cu cartofi taranesti
Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
5
Sucuri fructe si legume

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings

Catina este una dintre cele mai bogate surse de vitamina C, cu un continut de 10 ori mai mare decat portocalele. Consumati...

Suc antiraceala prin presare la rece la Kuvings
Parteneri
Conopida cu pesmet si smantana
Bucataras.RO

Conopida cu pesmet si smantana

O reteta extrem de rapida, foarte ieftina si gustul...hmmmm ,,o bunatate". Putem sa o combinam cu un gratar (pui, porc,...

Conopida cu pesmet si smantana
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola