Prajituri

Reteta Prajitura Tobite

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
ioanas postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Pentru prajitura Tobite coaja de la o lamaie se bate bine cu 6 albusuri, apoi se adauga treptat 250 g zahar pudra.

ingrediente

   Coaja de la o lamaie
   6 albusuri
   250 g zahar pudra
   150 g nuci macinate
Crema:
   galbenusuri
   250 gr. de zahar
   2 lingurite de faina
   2 lingurite de cacao
   un pachet de unt

mod de preparare

Pentru prajitura Tobite, coaja de la o lamaie se bate bine cu 6 albusuri, apoi se adauga treptat 250 g zahar pudra si 150 g nuci macinate si se bate in continuare. Cand compozitia este tare, se ia cu lingurita, se pune in cantitati egale in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi se lasa distanta intre ele, dupa care se dau la cuptor timp de 15-20 de minute.
Crema - se freaca 6 galbenusuri cu 250 gr. de zahar, 2 lingurite de faina si 2 lingurite de cacao. Se freaca pe un vas la Bain-Marie sau pe marginea plitei, pana cand se leaga crema, se da la o parte si cand este calduta, se pune un pachet de unt si se amesteca bine. Se umplu bezelele cu partea din exterior. Itindem putina crema deasupra ca sa se prinda crema, apoi se dau prin nuca macinata.


Prajitura Tobite se da prin nuca macinata apoi se serveste.

Incearca si Cheesecake cu fructe de padure
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tobite" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.