Prajituri

Reteta Prajitura trenulet

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Prajitura Rasturnata cu Portocale Caramelizate (Reteta Video)"
 
>
Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie.
Compozitia se imparte in do

ingrediente

   6 oua
   400 grame zahar
   450 grame faina
   14 linguri ulei
   16 linguri apa clocotita
   2 plicuri praf de copt
   3 linguri cacao
   Crema: 250 grame zahar
   1 cana apa
   3 cani lapte
   4 linguri margarina
   2 budinci de lamaie sau vanilie
   1 lamaie
   Glazura: 250 grame zahar pudra
   2 linguri cacao
   4 linguri apa clocotita
   1 lingurita margarina
   3 lingurite ulei

mod de preparare

Albusul se bate spuma cu zaharul.Se adauga treptat galbenusurile, uleiul, apa si praful de copt.Se toarna faina in ploaie.


Compozitia se imparte in doua. Intro tava unsa cu margarina si tapetata cu faina, se toarna jumatate si se face un chec simplu, iar cealalta jumatate se amesteca cu cele 3 linguri de cacao si se face un chec colorat.


In timp ce se coc checurile, se face o crema.


Se caramelizeaza zaharul si se stinge cu apa. Laptele se amesteca cu praful de budinca, se toarna peste zaharul caramelizat si stins cu apa si se fierbe. Cand s-a racit crema, se amesteca cu margarina si zeama de lamaie.





Dupa ce s-au racit bine checurile se taie felii in diagonala.


Se ung alternative cu crema: o felie alba, una colorata.


Se asaza pe o tava in forma de potcoava.


Se toarna peste, glazura fierbinte si se intinde cu un cutit ud.



Reteta propusa de irene6





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Incearca si Ecler
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura trenulet" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 22 %
899.99 lei
699.99 lei

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.